Šport > Zimski športi
18766 ogledov

Prvi smučar sezone s helikopterjem v bolnišnico

Marco Schwarz Profimedia
Avstrijski as naj bi imel po zadnjih informacijah poškodovano koleno.

Na smuku v Bormiu, kjer je bil najhitrejši Francoz Cyprien Sarrazin, Miha Hrobat pa je osvojil 11. mesto, se je grdo poškodoval do te tekme najboljši v skupnem seštevku Marco Schwarz. Avstrijec je padel, nato pa ga je odneslo v zaščitno ograjo. Kasneje ni mogel stopiti na desno nogo, s helikopterjem pa so ga odpeljali v bolnišnico.

Po prvih informacijah iz avstrijskega tabora je šlo za poškodbo kolena, kasneje pa je bila ta novica tudi potrjena.

V bolnišnici so namreč ugotovili, da si je Schwarz poškodoval križne vezi in meniskus ter zaradi operacije in okrevanja do konca sezone ne bo mogel več tekmovati, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V skupni razvrstitvi ga je danes sicer z drugim mestom prehitel Švicar Marco Odermatt, ki ima zdaj 72 točk več kot Schwarz.

Slednji je v svetovnem pokalu nanizal šest zmag in 23 uvrstitev na zmagovalni oder. Na ekipni tekmi je leta 2018 v Južni Koreji s srebrom osvojil svojo doslej edino olimpijsko medaljo, na SP pa je bil zlat leta 2021 v Cortini d'Ampezzo v kombinaciji. Na SP je osvojil še dve srebrni medalji in štiri bronaste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice