Šport > Zimski športi
396 ogledov

Slokar v drugi vožnji precej napredovala

Andreja Slokar Profimedia
V Courchevelu slavje Petre Vlhove, Andreja Slokar deseta.

Slovakinja Petra Vlhova je zmagovalka slalomske tekme za svetovni pokal alpskih smučark v Courchevelu. Drugo mesto je pripadlo Američanki Mikaeli Shiffrin (+0,24), tretje pa Avstrijki Katharini Truppe (+2,06). Najboljša od Slovenk je bila Andreja Slokar na desetem mestu. Za zmagovalko je zaostala 3,38 sekunde.

Šestindvajsetletna Ajdovka je po prvi vožnji zasedala 16. mesto, v drugo pa je bila ob prihodu v cilj druga, a na koncu v primerjavi s prvo vožnjo pridobila šest mest. To je bila njena druga uvrstitev med dobitnice točk v sezoni, v ameriškem Killingtonu je bila sedma.

Od Slovenk je točke osvojila še Neja Dvornik, ki je v drugi vožnji pridobila štiri mesta in bila 20. (+3,91). Tudi za Korošico so bile to druge točke v sezoni, potem ko je bila v Killingtonu 18.

Ana Bucik je po dveh ne najboljših vožnjah ob koncu druge povozila količek in ostala brez uvrstitve. Po prvi vožnji je bila 19.

Ana Bucik | Avtor: Profimedia Profimedia

Boj za zmago je potekal med najboljšima slalomistkama zadnjih sezon. Po prvi vožnji je imela Shiffrin 17 stotink prednosti pred Vlhovo, obe pa sta bili daleč pred konkurenco. V drugo je Vlhova z najboljšim izidom prevzela vodstvo za 2,06 sekunde in izzvala Američanko na vrhu.

Ta je po celotni postavitvi malce izgubljala v primerjavi z največjo tekmico in ciljno črto prečkala 24 stotink za Vlhovo. Tretjeuvrrščena Truppe je za svoje četrte stopničke v slalomu za zmagovalko zaostala več kot dve sekundi.

Za Slovakinjo je bila to jubilejna 30. zmaga na tekmah svetovnega pokala, od tega 21. v slalomu ter druga letos v tej disciplini. Še 23. na tekmah svetovnega pokala sta Slovakinja in Američanka zasedli prvi mesti. Trinajstkrat je bila boljša Shiffrin, desetič pa je bila pred 28-letno Američanko Vlhova.

V slalomski razvrstitvi je Vlhova nekoliko zmanjšala zaostanek za Shiffin. Ta ima 330 točk, Vlhova pa 280.

Petra Vlhova | Avtor: Profimedia Profimedia

Od Slovenk je najvišje Slokar na 17. mestu (62 točk). V skupnem seštevku je 700 točk po 11 tekmah zbrala Shiffrin, druga je Italijanka Federica Brignone (557), ki pa v slalomu ne nastopa.

Naslednje ženske tekme svetovnega pokala bodo v Lienzu. Tam bosta 28. in 29. decembra na sporedu veleslalom in slalom.

V petek bo na sporedu nočni slalom za moške v italijanski Madonni di Campiglio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice