Šport > Zimski športi
604 ogledov

Odermatt ponovno najhitrejši, Kranjec med najboljšimi

Marco Odermatt Profimedia
Odermatt ubranil prvi napad izzivalcev, Kranjec četrti.

Švicar Marco Odermatt je postavil najboljši čas prve vožnje prvega od dveh veleslalomov za svetovni pokal alpskih smučarjev v Alta Badii. Na poledeneli progi Gran Risa v Dolomitih vodi s prednostjo 31 stotink sekunde pred Hrvatom Filipom Zubčićem. Slovenski as Žan Kranjec bo napadal stopničke s četrtega mesta, njegov zaostanek je 88 stotink.

Prvi se je po progi spustil Norvežan Henrik Kristoffersen, a se na trdi podlagi ni najbolje znašel. Njegov čas 1:16,74 je izboljšal že drugi na startu Avstrijec Marco Schwarz, ki je ovrednotil dosežek Norvežana, v cilju ga je prehitel za kar 1,55 sekunde.

Avstrijec je premaknil visoko hitrostno letvico, kar je bil izziv tudi za prvega Slovenca Kranjca, ki se je pognal na progo kot tretji. Kranjec je bil v vseh odsekih počasnejši od Schwarza, v cilju je njegov skupni zaostanek znašal 52 stotink sekunde za takrat drugo mesto. Kar pa je bil vseeno zavidanja vreden dosežek. Kristoffersena je denimo prehitel za več kot sekundo.

Žan Kranjec | Avtor: Profimedia Profimedia

Na start se je že pripravljal vodilni smučar karavane Odermatt, ki je pokazal svoj najboljši veleslalom, da je ubranil "napad" Schwarza. Švicar je bil izjemen v zgornjem delu, v cilju pa je prevzel vodstvo z naskokom 36 stotink sekunde.

Iz elitne sedmerice je le še Zubčić zmogel zahtevni teren odpeljati z zaostankom manj kot sekunde. Hrvat je Schwarza za pet stotink potisnil na tretje mesto, od vodilnega pa ga je ločilo 31 stotink. Zubčić je bil zadnji smučar iz prve jakostne skupine, ki je prehitel Kranjca.

Na startu preizkušnje je bil še en Slovenec, Štefan Hadalin, ki je nastopil s številko 40, a je bil med najpočasnejšimi na progi. Z zaostankom 5 sekund in 62 stotink je bil za sekundo in 67 stotink počasnejši od časa, ki bi mu še prinesel nastop v drugi vožnji. Prehitel je vsega pet tekmovalcev izmed vseh, ki so prismučali do cilja.

Vsega skupaj je bilo na startnem seznamu 71 tekmovalcev. Začetek druge vožnje bo ob 13.30. Za postavitev na drugi progi bo zadolžen član slovenskega trenerskega štaba Matjaž Požar.

REZULTATI V ŽIVO

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice