Šport > Zimski športi
16049 ogledov

Težavam ni videti konca, še več slabih novic za Štuhčevo

Ilka Štuhec Profimedia
Alpske smučarke so ostale brez smukaškega treninga v Val d'Iseru, kjer so morali prejšnji konec tedna zaradi težav s progo odpovedati tudi moški slalom.

Alpske smučarke, med njimi tudi slovenska šampionka Ilka Štuhec, ki so v Savojskih Alpah v Franciji, danes niso dočakale prvega uradnega preizkusa proge pred za soboto načrtovanim ženskim smukom za točkovanje svetovnega pokala.

Organizatorjem tekmovanja v Val d'Iseru velike preglavice povzročajo padavine, ki so zmehčale progo.

Daniel Yule Razkrito ozadje Šport Farsa v Val d'Iseru sprožila hude obtožbe: "Direktor Fisa se je smejal"

Alpski smučarji so prejšnjo soboto v Val d'Iseru lahko nastopili na veleslalomu, dan kasneje pa je slabo vreme preprečilo izvedbo moškega slaloma. Vreme se ni umirilo, območje so zajele padavine, tudi močan dež, ki je spremenil podlago. Ponoči je snežilo, organizatorji pa se trudijo pripraviti progo.

Alpske smučarke so danes pričakovano ostale brez prvega treninga smuka. Smučarkam so dovolili samo prosto smučanje ob progi.

Bryce Bennett Smuk (m) Šport Senzacija v Val Gardeni, dva Slovenca do točk Meta Hrovat Alpsko smučanje Šport Vse manj možnosti za Meto Hrovat, težave tudi v Kranjski Gori

V petek je na sporedu še en trening. En izpeljan trening pa je tudi pogoj za izvedbo smuka. Če tudi v petek ne bodo mogli izpeljati preizkusa proge, bi tega lahko izpeljali tik pred sobotno tekmo, če bodo razmere to dopuščale, ter tako preprečili nadaljevanje odpovedi tekem zaradi vremena.

V nedeljo je na tem prizorišču na sporedu ženski superveleslalom.

Italijanka Sofia Goggia je konec preteklega tedna v St. Moritzu zmagala na superveleslalomu, Američanka Mikaela Shiffrin pa je bila najhitrejša na smuku dan kasneje, na katerem je Štuhec končala na 14. mestu. Štuhec je superveleslalom končala kot 31.

Val Gardena Odločitev Fisa Šport Vreme še naprej kroji sezono, nova odpoved

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Ender3 03:22 15.december 2023.

    Ilka in mama Črnko bo treba še kaj drugega početi v življenju kot, se dričati po snegu in hoditi iz hotela v hotel..

  • Jaoming 19:57 14.december 2023.

    Šampijonka, da ampak.....

  • andrej084 19:14 14.december 2023.

    Na silo ne bo šlo. Punco so poškodbe dotolkle, vrhunskega rezultata ni, mesta med 10 in 20 za sponzorje niso zanimiva.