Šport > Zimski športi
2423 ogledov

Senzacija v Val Gardeni, dva Slovenca do točk

Bryce Bennett Profimedia
Bennett presenetil na prvem moškem smuku, Hrobat 25., Čater 30.

Američan Bryce Bennett je presenetljivi zmagovalec prvega od dveh moških smukov za svetovni pokal v Val Gardeni. Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je na drugem mestu zaostal tri stotinke sekunde, Švicarju Marcu Odermattu je pripadlo tretje mesto (+0,05). Od Slovencev, ki so se prebili do točk, je Miha Hrobat končal na 25. mestu (+0,81), Martin Čater pa je bil 30. (+0,98).

Bennett je na najboljši možni način izkoristil spreminjajoče se razmere na progi Saslong ter se s številko 34 zavihtel na najvišje mesto na razpredelnici. Prehitel je oba favorita za zmago na današnjem smuku, nadomestnem za odpadlo tekmo iz Zermatt/Cervinie.

Enaintridesetletni Kalifornijec je vpisal drugo zmago v svetovnem pokalu. Obe ima s smukov in obe zmagi je dosegel v Val Gardeni. Prvič je na tem prizorišču zmagal pred dvema letoma. V izjavi po koncu tekme tudi sam ni pričakoval takšnega razpleta smuka.

Bryce Bennett | Avtor: Profimedia Profimedia

Na današnjem smuku so nastopili trije Slovenci, dva sta se uvrstila v najboljšo trideseterico, Hrobat in Čater, Nejc Naraločnik (+1,42) je končal na 44. mestu.

"Vožnja se mi ja zdela kar v redu, a z eno napako, brez nje bi bil lahko še kakšno mesto višje. Smo pa bili tekmovalci zelo skupaj, ena manjša napaka pa te v bistvu ni," je dejal Hrobat.

Zaostanki na današnjem smuku so bili bolj podobnim zaostankom na kakšnem slalomu. Trideset tekmovalcev se je zvrstilo v manj kot eni sekundi.

Val Gardena gosti uvodno dejanje sezone v hitrih disciplinah svetovnega pokala alpskih smučarjev po odpovedanih tekmovanjih v Zermatt/Cervinii in Beaver Creeku. V petek bo na sporedu superveleslalom, v soboto pa bo sledil še klasični smuk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice