Šport > Zimski športi
177 ogledov

Odermatt razred zase, med najboljšimi tudi Kranjec

Žan Kranjec Profimedia
Odermatt najhitrejši na prvi progi, Kranjec s šestim izhodiščem.

Švicar Marco Odermatt je postavil najboljši čas prve vožnje veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Val d'Iseru v Franciji. Najboljši slovenski in tretji veleslalomist lanske sezone Žan Kranjec zaseda šesto mesto, njegov zaostanek za Odermattom na vrhu znaša 1,53 sekunde.

Kranjec zaostaja 88 stotink sekunde za drugouvrščenim Norvežanom Henrikom Kristoffersenom, ki za Odermattom zaostaja za 65 stotink, ter 78 stotink sekunde za tretjeuvrščenim Švicarjem Loicom Meillardom, ki je za vodilnim Švicarjem zaostal za 75 stotink.

Manjše presenečenje je pripravil Joan Verdu iz Andore, ki se je s številko 19 (+1,26) zavihtel pred Kranjca na peto mesto, slovenskega veleslalomista je prehitel za 27 stotink sekunde.

Drugi Slovenec Štefan Hadalin, ki je nastopil s startno številko 31, se na zahtevnem terenu ni najbolje znašel. Ob prihodu v cilj ni prehitel nikogar, zaostanek 6,29 sekunde pa je bil prevelik za še en nastop.

Druga vožnja se bo začela ob 13. uri. Gre pa za prvi moški veleslalom sezone, potem ko je odpadel Sölden. Po šestih odpovedih zaradi neugodnega vremena je Val d'Isere danes prizorišče komaj druge moške tekme sezone. Pred Val d'Iserom so smučarji nastopili le na slalomu v Gurglu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice