Šport > Zimski športi
13154 ogledov

Ilka Štuhec izjemno hitra, toda ...

Ilka Štuhec Epa
Ilka Štuhec ob izpuščenih vratcih druga na treningu smuka v St. Moritzu.

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je bila ob izpuščenih vratcih v drugem delu proge druga najhitrejša na prvem treningu smuka za svetovni pokal v St. Moritzu. Na prizorišču, kjer je leta 2017 osvojila prvega od dveh naslovov smukaške svetovne prvakinje (Are 2019), jo je za 48 stotink sekunde ugnala Avstrijka Christina Ager.

Tretja najhitrejša je bila še ena Avstrijka Nina Ortlieb (+0,63). Deveti čas je na progi Corviglia dosegla najboljša smukačica zadnjih treh sezon, Italijanka Sofia Goggia, ki je prav tako izpustila vratca, še tri stotinke več pa je na desetem mestu zaostala ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin.

Za Štuhčevo in druge smučarke St. Moritz predstavlja drugo priložnost za začetek sezone v hitrih disciplinah. Preizkušnji pod Matterhornom od Zermatta do Cervinie sta namreč sredi novembra zaradi slabih vremenskih razmer odpadli. V St. Moritzu bosta v petek in nedeljo na sporedu superveleslaloma, v soboto pa bo smuk, vse tekme se bodo začele ob 10.30. V četrtek tekmovalke čaka še drugi trening smuka.

Štuhčeva je bila kljub izpuščenim vratcem zadovoljna s prikazanim. "V prvem delu je bilo super, potem pa sem med tretjim in četrtim vmesnim časom izpustila vratca, ker sem bila prehitra. Poskusila sem bolj agresivno linijo, a se ni najbolje izšlo, saj je treba nekje vseeno zaviti. To moram v naslednjih dneh še popraviti, ampak generalno gledano so občutki dobri. Vem, kje je še kaj za narediti. Čaka me še en dober trening, potem pa akcija," je izkušena Mariborčanka sporočila v izjavi iz Švice.

Vselej se rada vrača v St. Moritz, kjer je pred skoraj sedmimi leti prvič postala svetovna prvakinja. "Ni skrivnost, da tu zelo uživam, proga mi je zelo všeč in tudi sneg je super ne glede na sneženje ne dolgo nazaj. Dobro so pripravili podlago, umaknili novozapadli sneg in res je odličen občutek smučati po super progi," je še dejala 33-letnica.

Moški bodo konec tedna nastopili v Val d'Iseru. Francosko prizorišče bo gostilo veleslalom in slalom. Od Slovencev bosta na veleslalomu nastopila Žan Kranjec in Štefan Hadalin, slednjemu pa se bo na slalomu pridružil še Tijan Marovt, je na spletni strani sporočila Smučarska zveza Slovenije.

Moški so doslej odpeljali le slalom v avstrijskem Gurglu, preostale tekme v Söldnu, Zermatt-Cervinii in Beaver Creeku pa so odpadle.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:48 06.december 2023.

    Ko bo prava tekma bo pa, fiasko..

Sorodne novice