Šport > Zimski športi
349 ogledov

Ponoči padlo preveč snega, odpadel še en smuk

Beaver Creek X Pogled na Beaver Creek.
Organizatorjem smuka za svetovni pokal alpskih smučarjev v Beaver Creeku je ponagajalo vreme.

Zaradi nočnega sneženja so organizatorji odpovedali moški smuk v Beaver Creeku. Tekmovalna žirija je odločitev o usodi današnje tekme sprejela ob 20.30 po srednjeevropskem času.

Po odpovedi obeh moških in obeh ženskih smukov na novem prizorišču na stari celini, prvem čezmejnem v Zermattu v Švici in Cervinii v Italiji, Beaver Creek gosti uvodno dejanje tekmovanj v hitrih disciplinah v sezoni 2023/24. V Koloradu je na sporedu trojni tekmovalni program, še en moški smuk je predviden v soboto, v nedeljo pa se bo konec tedna v Skalnem gorovju sklenil z moškim superveleslalomom.

V ZDA so tudi štirje Slovenci, in sicer Miha Hrobat, Martin Čater, Nejc Naraločnik in Rok Ažnoh. V pretekli sezoni najboljši Slovenec Hrobat je na tekmah vprašljiv, saj si je na treningih pred prihodom v Beaver Creek poškodoval mišico in se o svojih nastopih odloča dnevno, glede na počutje. Smučarji so opravili dva od treh treningov smuka na progi. Na obeh preizkusih proge Slovenci niso bili v ospredju.

Smučarke prvič v Tremblantu

Prek luže so tudi alpske smučarke, ki so pretekli teden tekmovale v Killingtonu. Iz ZDA so se preselile v Kanado, v Tremblant, ki je prvič na tekmovalnem koledarju svetovnega pokala. Tam smučarke v soboto in nedeljo čakata dve tekmi v veleslalomu. Na startu bodo znova tudi Slovenke Ana Bucik, Neja Dvornik in Andreja Slokar.

Najboljša slovenska tekmovalka v hitrih disciplinah Ilka Štuhec pa se je danes odpravila v Italijo na trening, od koder se bo potem v začetku naslednjega tedna preselila v St. Moritz. V Švici bodo konec prihodnjega tedna na sporedu smuk in dva superveleslaloma.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 20:51 01.december 2023.

    Ilka bo slejkoprej ohranjala kondicijo na nekdanjih lovorikah. Mediji ji bodo še nekaj časa peli slavo..Mama Črnko pa bo padla v depresijo..