Šport > Zimski športi
2000 ogledov

Našli rešitev za en odpadli smuk

Val Gardena Profimedia
V Val Gardeni bodo izpeljali še dodatni moški smuk.

Val Gardena v Italiji bo 14. decembra gostila še en dodaten moški smuk za točkovanje svetovnega pokala v alpskem smučanju, so sporočili iz Mednarodne smučarske zveze (Fis). Gre za enega od dveh odpovedanih moških smukov, ki ga zaradi slabega vremena niso mogli izpeljati na progi s startom v Zermattu v Švici in ciljem v Cervinii v Italiji.

Na progi Saslong v Val Gardeni bo tako po novem trojni tekmovalni program. Nadomestni smuk iz Zermatt-Cervinie bo v četrtek, 14. decembra, v petek, 15. decembra bo moški superveleslalom, v soboto, 16. decembra pa bodo izpeljali vnaprej načrtovani moški smuk. Vsak dan se bodo tekme začele ob 11.45. Alpski smučarji bodo progo lahko preizkusili na dveh uradnih treningih v torek in sredo, 12. in 13. decembra.

Organizatorji so zaradi močnega vetra in obilnega sneženja odpovedali moška smuka, ki sta bila načrtovana 11. in 12. novembra kot prvo čezmejno tekmovanje v svetovnem pokalu v alpskem smučanju v zgodovini. Teden kasneje zaradi močnega vetra niso izpeljali tudi obeh na tem območju načrtovanih ženskih smukov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.