Šport > Zimski športi
2925 ogledov

"Ena najhujših stvari, kar sem jih kdajkoli videl"

Broderick Thompson Profimedia
Kanadskega specialista za hitre discipline so dva dneva po nesreči uspešno prebudili iz umetne kome.

Kanadski alpski smučar Broderick Thompson je izven življenjske nevarnosti po hudi nesreči na smukaškem treningu v Beaver Creeku, kjer je pred dvema letoma zabeležil uspeh kariere s tretjim mestom v superveleslalomu.

Thompson se je huje poškodoval v padcu na sredinem treningu, po katerem so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Denverju, kjer so ga dali v umetno komi.

Broderick Thompson | Avtor: Profimedia Profimedia

Kanadski specialist za hitre discipline je v enem izmed zahtevnejših skokov na sloviti progi Birds of prey izgubil ravnotežje in padel z višine treh metrov, pri tem pa z glavo močno udaril ob snežno podlago. S prizorišča so ga negibnega odpeljali z akijem.

Broderick Thompson | Avtor: Profimedia Profimedia

Nadaljnje oskrbe je bil 29-letnik deležen v bolnišnici, kjer so ga zaradi strahu pred krvnimi strdki dali v umetno komo. Po zadnjih informacijah se je njegovo zdravstveno stanje izboljšalo, tako da so ga dva ni po nesreči uspešno prebudili.

Za zdaj nič ne kaže, da bi zaradi padca utrpel kakšne možganske poškodbe. Več podrobnosti o njegovem stanju in predvidenem času okrevanja po znanih po dokončni diagnozi.

Nesreči kanadskega smučarja je iz neposredne bližine prisostvoval avstrijski trener Marko Pfeifer. "Njegov padec je bil ena najhujših stvari, kar sem jih kdajkoli videl," je dejal trener.

Broderick Thompson | Avtor: Profimedia Profimedia

Danes pozno popoldne po slovenskem času bo v Beaver Creeku na vrsti prva letošnja tekma v kraljevski disciplini. Ameriško prizorišče bo v teh dneh gostilo tri tekme v hitrih disciplinah, po današnjem in sobotnem smuku bo v nedeljo na sporedu še super-G.

Najboljši smukač lanske sezone je bil Norvežan Aleksander Aamodrt Kilde, branilec superveleslalomskega globusa pa je Švicar Marco Odermatt.

Po odpovedi treh tekem je edino dosedanjo preizkušnjo sezone dobil Avstrijec Manuel Feller, ki je bil najhitrejši na slalomu v Gurglu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.