Šport > Zimski športi
4817 ogledov

Šok! Konec sezone za eno največjih zvezdnic belih strmin

wendy holdener Epa
Sezona za Wendy Holdener je bržčas že končana.

Švicarska smučarska zvezdnica Wendy Holdener bo morala na operacijo gležnja, je v sporočilu za javnost zapisala Švicarska smučarska zveza. Za 30-letno specialistko za tehnične discipline je po zlomu gležnja na treningu v italijanski Pozza di Fassi sezona 2023/24 bržčas že končana.

Dobitnica petih kolajn z olimpijskih iger je padla v zaščitno mrežo na treningu slaloma v Italiji, po informacijah klinike Hirslanden v Zürichu pa si je zlomila levi gleženj. Nemudoma bodo trikratno svetovno prvakinjo tudi operirali.

Čeprav švicarska zveza ni podala časa okrevanja, pa ta ponavadi ob tovrstni poškodbi traja vsaj tri do štiri mesece. Dva meseca po operaciji noge ne bo smela premikati, je ob tem dejal zdravnik reprezentance Walter Frey. "Po fazi imobilizacije se bomo bodisi konec februarja bodisi v začetku marca odločili, ali bo Wendy to sezono še nastopila v svetovnem pokalu," je dodal Frey.

Holdener sicer velja za eno najboljših smučark v tehničnih disciplinah, posebej v slalomu. Na tekmah za svetovni pokal je doslej zbrala pet zmag in še 44-krat stala na stopničkah za zmagovalke. Tudi letos, ko je bila tretja na slalomu v Killingtonu.

Wendy Holdener | Avtor: Profimedia Profimedia

Na OI v Pyeongchangu je bila leta 2018 zlata na ekipni paralelni tekmi, s SP pa ima tri zlate kolajne, eno na ekipni tekmi v Areju 2019, dvakrat pa je bila najboljša še v alpski kombinaciji leta 2017 v St. Moritzu in dve leti kasneje v že omenjenem švedskem zimskem središču.

Druga najboljša smučarka sezone 2018 in dvakrat najboljša alpska kombinatorka leta je sicer v letošnji sezoni držala 15. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala in peto v specialni slalomski razvrstitvi. Na štirih veleslalomih letošnje sezone se ni nikoli uspela prebiti v prvo dvajseterico, je pa druga slalomistka lanske sezone po nekoliko slabšem startu v njeni paradni disciplini z 12. in 8. mestom v Leviju potrdila dvig forme ravno na zadnji slalomski tekmi v Killingtonu, ko je bila tretja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice