Šport > Zimski športi
674 ogledov

Kakšna popotnica: Ilka Štuhec pred vsemi, Goggia zaostala skoraj sekundo

Ilka Štuhec Profimedia
Slovenska smukaška šampionka Ilka Štuhec se je pokazala v najboljši luči na današnjem uradnem preizkusu proge pred sobotnim smukom za točke svetovnega pokala alpskih smučark v Val d'Iseru v Franciji. Štuhec je na uradnem treningu smuka ubrala najhitrejšo linijo med vratci. Za prvi čas treninga je porabila 1:46,05 minute.

Slovenka se je uvrstila pred tri Švicarke. Zaostanek Jasmine Flury na drugem mestu je znašal 22 stotink sekunde, Corinne Suter je na tretjem mestu zaostala 58 stotink sekunde, Lara Gut-Behrami na četrtem pa 82 stotink. Nemka Kira Weidle je zasedla peto mesto (+0,86), zmagovalka smukaškega seštevka v minuli zimi Italijanka Sofia Goggia pa je na šestem mestu zaostala 96 stotink sekunde.

Štuhec je v Val d'Iseru že zmagala. Pred sedmimi leti je vpisala dvojček zmag, ko je bila najboljša v alpski kombinaciji ter nato še najhitrejša na specialnem smuku.

Val d'Isere bo v soboto z začetkom ob 10.30 prizorišče drugega ženskega smuka v tej sezoni. Na prvem v St. Moritzu je zmago slavila Američanka Mikaela Shiffrin, ki jo tokrat ni na seznamu nastopajočih.

Štuhec je smukaško sezono odprla s 14. mestom.

Zaradi težav s premehko progo smučarkam v četrtek v Val d'Iseru niso dovolili preizkusa proge. Današnji trening je tako bil edini preizkus pred sobotno uradno tekmo v smuku.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:55 15.december 2023.

    On je dobra samo za treninge...