Šport > Zimski športi
795 ogledov

Žan Kranjec ponovno na stopničkah v Alta Badii!

Žan Kranjec Profimedia
Slovenski smučar Žan Kranjec je bil tretji na veleslalomu za svetovni pokal v Alta Badii, zmagal je Švicar Marco Odermatt.

Švicar Marco Odermatt je zmagovalec prvega od dveh veleslalomov za svetovni pokal alpskih smučarjev v Alta Badii. Na poledeneli progi Gran Risa v Dolomitih je s prednostjo 19 stotink premagal Hrvata Filipa Zubčića, medtem ko je na tretjem mestu na stopničke stopil še naš šampion Žan Kranjec, ki ja zaostal za dve sekundi in 26 stotink.

Slovenec je po prvi vožnji zasedal četrto mesto, za vodilnim Odermattom pa je zaostajal za 88 stotink sekunde in je bil še zadnji izmed smučarjev, ki so po prvi vožnji za Odermattom zaostajali za manj kot sekundo in pol. Jasno je bilo, da se bo boril za stopničke, pa čeprav je za Marcom Schwarzem na tretjem mestu zaostajal za 52 stotink.

Žan Kranjec | Avtor: Profimedia Profimedia

Kranjec se je zavedal, da lahko upa na stopničke le ob kompletnem napadu, tako da je v drugo smučal zelo pogumno, svoj nastop je stopnjeval in ob vse bolj načeti progi najboljše prihranil za spodnji del. V cilj je prispel z 12. časom druge vožnje in 41 stotinkami prednosti pred Joanom Verdujem, ki je odlično opravil s svojim drugim nastopom.

Kranjec je tako le še čakal na nastop najboljše trojice, ko pa je Marco Scwarz, ki je izgubljal svojo prednost tekom celotne proge, prispel v cilj z 28 stotinkami zaostanka, je bilo jasno, da bodo to nove stopničke v Alta Badii ter prve v sezoni za odličnega slovenskega veleslalomista.

Na startu sta bila le še Zubčić in Odermatt. Ko je Hrvat v cilj prispel s kar dvema sekundama in sedmimi stotinkami prednosti pred Kranjcem, se je zdelo, da bo najboljši smučar zadnjih let težko odbil Zubčićev napad. In sprva se je njegova prednost resnično topila, a je nato prestavil v višjo prestavo in ohranil 19 stotink prednosti za novo zmago nespornega kralja veleslaloma.

Marco Odermatt | Avtor: Profimedia Profimedia

Kranjec se je sicer še šestič na tem veleslalomu uvrstil v najboljšo peterico, štirikrat je končal na zmagovalnem odru na tretjem mestu v letih 2017, 2019 in 2022 in letos.

Na startu preizkušnje je sicer bil še en Slovenec, Štefan Hadalin, ki je nastopil s številko 40. Hadalin je za najboljšim zaostal več kot pet sekund (+5,62; 52.) ter se še na tretji tekmi od oktobra ni uvrstil v finale.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice