Šport > Zimski športi
61 ogledov

Slovenki daleč za najboljšimi

Nadježda Skardino Epa
Nadježda Skardino, bronasta z OI v Sočiju, je zmagovalka uvodne ženske biatlonske tekme v novi sezoni svetovnega pokala.

Na 15-kilometrski razdalji v švedskem Östersundu je 32-letna Belorusinja za 2,9 sekunde ugnala Norvežanko Synnoeve Solemdal in za 12 varovanko Uroša Velepca Ukrajinko Julijo Džimo.

Tekmo je odločilo predvsem odlično streljanje, saj so bile v smučini zelo hitre številne tekmovalke, na vrhu pa se je znašla četverica, ki je na prizorišču SP 2019 podrla vseh 20 tarč. Belorusinja je prišla do prve zmage v karieri.

Po dopinški aferi Teje Gregorin Slovenija nima konkurenčne tekmovalke in obe nastopajoči sta se uvrstili v drugo polovico. Mlada 20-letna Urška Poje je dobro opravila strelski nastop, saj je zgrešila vsega enkrat, a je bila prepočasna v smučini (57. mesto).

V slovenskem taboru sicer poudarjajo, da potrebuje še nekaj sezon za napredek, a gre za zgodbo, ki jo slovenski ljubitelji biatlona za različne tekmovalce poslušajo že vrsto let, zadnji vrhunski biatlonec, ki je bil vzgojen v Sloveniji, pa je Klemen Bauer, ki bo čez dober mesec napolnil 32 let. Anja Eržen, ki je medtem napolnila 25 let, pa je s petimi zgrešenimi streli pristala na 86. mestu.

Najboljša Slovenka je bila tako zamejka v avstrijskem dresu Dunja Zdouc na 42. mestu.

V četrtek bo v Östersundu na sporedu še prva moška tekma, tudi z Bauerjem in povratnikom Jakovom Fakom. V Östersundu pa tekmovalce in tekmovalke čakata še oba sprinta in zasledovanji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.