Šport > Zimski športi
3689 ogledov

Slovenski smučar v bolnišnici

Rok Perko Profimedias
Po Ilki Štuhec nov udarec za slovensko alpsko smučanje.

S Smučarske zveze Slovenije so sporočili, da se je v Kaunertalu poškodoval alpski smučar Rok Perko. Po prvih informacijah naj bi čutil bolečine v prsnem košu, zato so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.

Perku se je strgalo sidro na vlečnici na strmejšem delu pobočja, zato je moral prečkati teren izven smučišča, kjer se mu je pripetila nezgoda.

"Po spustu na neurejenem delu proge je Rok priletel v luknjo in globoki sneg, kar je vodilo do padca," so sporočili s krovne smučarske zveze.

Ob 11. uri je bil prepeljan v bolnišnico v Zamsu, ob 12:40 pa je glavni trener hitrih disciplin Peter Pen sporočil, da ima Rok zlomljeno peto rebro na desni strani ter da ni utrpel drugih poškodb. 

ilka štuhec padec odstop Odzivi na tragedijo Šport Slovenci šokirani, oglasila sta se tudi Dragić in Mazejeva Ilka Štuhec Aspen Diagnoza je bila šok Šport Trener Štuhčeve: Ilka je vse presenetila
Komentarjev 1
  • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 07:16 25.oktober 2017.

    Smucarska zveza podpira ljudi ki imajo veze kot je Rok Perko a je totalno neprespektiven nobenega dobrega rezultata nima edino kar zna je da se polomi in nardi sceno da imamo potem z njim se stroske resevanja.