Šport > Zimski športi
22731 ogledov

Slovita smučarka se je huje poškodovala doma

Mölgg instagram
Nekdanja italijanska smučarka je morala še drugič pod nož.

Italijanska specialistka za tehnične discipline Manuela Mölgg (40) je zaradi poškodbe rame, ki jo je utrpela med pestovanjem sina, prestala še drugo operacijo.

Nekdanja smučarka je v svetovnem pokalu tekmovala 16 sezon (2003-2018) in se udeležila 283 tekem. Zabeležila 14 uvrstitev na zmagovalni oder, vendar se ni nikoli povzpela na najvišjo stopničko. Sezono 2007/2008 je sklenila kot tretja najboljša veleslalomistka sveta, kar je bil njen največji uspeh v seštevku posamezne discipline.

Mölgg | Avtor: Epa Epa

Mölgg v času aktivne smučarske kariere ni utrpela niti ene hujše poškodbe, občasno so jo v krajši tekmovalni premor prisilile samo težave s hrbtom. Čemur se je vrsto let tako uspešno izogibala na belih strminah, jo je pet let po upokojitvi doletelo v domačem okolju, kjer je med pestovanjem sina utrpela tako hudo poškodbo rame, da je morala na operacijo.

Njene zdravstvene težave sicer niso nikakršno naključje, temveč posledica številnih padcev iz časov aktivne smučarske kariere. 

"To je tista rama, na katero sem večkrat padla. Po koncu kariere sem pogosto čutila bolečine, nato pa se je avgusta zgodila nesreča," je za Sportnews.bz povedala 40-letnica in dodala: "Ko sem držala sina, se mi je strgala tetiva. Prestala sem operacijo, ki pa ni bila uspešna. Zadnji pregled je pokazal, da je tetiva še vedno poškodovana, zato sem morala še drugič pod nož."

"Vse skupaj je kar malce nenavadno, saj nikoli prej nisem bila huje poškodovana. Imela sem nekaj težav s hrbtom, sicer pa je vse potekalo brez težav. Zdaj pa imam," je dejala Italijanka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.