Šport > Zimski športi
504 ogledov

Štuhčeva z zavoro, v ozadju tudi slovenski smukači

Ilka Štuhec
Suterjeva tokrat najhitrejša, Štuhčeva še z veliko rezerve.

V Garmisch Partenkirchnu je bil na sporedu prvi trening za sobotni smuk svetovnega pokala alpskih smučark. Prepričljivo najhitrejša je bila Švicarka Corinne Suter, ki je za 69 stotink sekunde premagala presenetljivo drugo Švedinjo Liso Hoerenblad. Avstrijka Tamara Tippler na tretjem mestu je zaostala sekundo in devet stotink.

ilka štuhec Zlata lisica Šport Štuhčeva razveselila slovenske navijače

Edina slovenska predstavnica Ilka Štuhec je nastopila rezervirano, z zaostankom dveh sekund in 12 stotink je zasedla 19. mesto.

Lindsey Vonn O novi poškodbi Šport Vonnova sprejela odločitev

Kot je bilo napovedano, Američanka Lindsey Vonn zaradi težav z živcem na nogi in bolečinami v kolenu ni nastopila.

Lindsey Vonn | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Reichelt najhitrejši na drugem treningu Kitzbühla

 

Tudi na drugem treningu za sobotni smuk za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kitzbühlu je bil najhitrejši domačin. Po Matthiasu Mayerju se je tokrat ura najprej zaustavila pri izkušenemu Hannesu Reicheltu, ki je bil za 23 stotink sekunde hitrejši od Italijana Mattea Marsaglie, tretji čas je zabeležil še en Italijan, Dominik Paris.

Hannes Reichelt | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenci so bili počasni, Miha Hrobat je trening končal na 37. mestu, zaostal je tri sekunde in 18 stotink, Martin Čater je bil 49. (+4:38), Klemen Kosi 52. (+4,94), Tilen Debelak 54. (+5,95), Boštjan Kline pa je bil na nekoliko natančnejšem ogledu proge, zaostal je več kot devet sekund, dlje se je na progi zadržal le en tekmovalec.

Martin Čater Smuk Wengen Šport Odličen nastop Slovenca na elitnem smuku

Na treningu ni bilo Norvežana Kjetila Jansruda, ki se je poškodoval pri padcu na prvem treningu, zlomil si je prsta, tako da so ga že operirali, manjkal je tudi njegov rojak Aksel Lund Svindal.

patrick küng Smukaški kralj Šport Načrtoval je vrnitev na vrh, zdaj končuje kariero
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice