Svet
13 ogledov

Streljanje na ameriške marince, štirje so umrli

Streljanje v Tennesseeju EPA
Napad na ameriške vojaške rezerviste, pri čemer so bili štirje ubiti. Policisti so ustrelili tudi napadalca, katerega poreklo naj bi bilo iz Kuvajta. Oblasti so streljanje označile kot teroristično dejanje.

Do streljanja je prišlo pri vojaških objektih v mestu Chattanooga v zvezni državi Tennessee; najprej so streli odjeknili v centru za rekrute, nato pa še v deset kilometrov oddaljenem centru rezervistov.

Policija trdi, da je na obeh lokacijah streljal isti človek, ki so ga identificirali kot Muhammada Youssefa Abdulazeeza. Potem ko so sprva v medijih krožile povsem nasprotujoče si vesti, je policija kasjene potrdila, da je bil 24-letni napadalec na koncu ubit.

Abdulazeez naj bi bil po poreklu Kuvajtčan, za zdaj še ni znano, če je imel ameriško državljanstvo. Ravno tako se še ne ve, kakšni so bili njegovi motivi in ali je bil povezan z islamskimi skrajneži.

Natančne podrobnosti streljanja še niso znano; očividci govorijo, da so videli napadalca, kako v centru za rekrute strelja v avtomobile. “Bilo je zelo glasno, izstreljenih je bilo veliko nabojev,” je medijem povedala Gina Mule, zaposlena v bližnji restavraciji. 

Streljanje v Tennesseeju | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:17 18.julij 2015.

    Nisem terorist sam pač pol se mi zdi brezveze da obstajajo še druge besede če se vse avtomatsko in brez neke logike za tem vrže pot besedo "terorist". Terorist je iz nekoga ki napada civiliste. postal nekdo ki gre za ...prikaži več bilokatero stvar državi v zelje (tle ciljam na hekerje). In zdej kr na enkrat je terorizem tud to če se napade vojake...ne civiliste. S tem je ZDA prikrajšala navadne državljane da bi imel svoj lasten izraz za napad na njih in jih s tem skrila pod mešanico vsega kar ji gre v zelje.

  • Peric Mitja 02:07 18.julij 2015.

    a si terorist??Američani samo sejejo Demokracijo in svobodo... rabiš? pride mimo ena flota :P

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:46 17.julij 2015.

    A naj ne bi bil terorizem ko se pobija nedolžne naključne civiliste ? Napad na vojsko je za moje pojme vojaški napad ne pa terorizem. Američani pa tud že vse sorte stvari označujejo za terorizem.