Svet
8083 ogledov

Aretacija: na sinovem telefonu našla grozljiva sporočila

Grožnje Profimedia
Pri sosedih aretacija znanega Youtuberja. Svojo žrtev spoznal prek spletnih igric.

Znanega 21-letnega YouTuberja Davida Favarolo z vzdevkom "Favarigna" so aretirali zaradi obtožb spolnega napada na 13-letnika iz province Rimini, poročajo italijanski mediji. 

Mladenič, ki živi v Trapaniju, je obtožen tudi groženj žrtvi in materi. Žrtev je spoznal prek igranja spletnih igric, nato je njuno prijateljstvo prešlo na zasebne pogovore.

V Italiji je sicer spletno izsiljevanje zelo pereč problem, le v letu 2022 so zabeležili 130 resnih primerov, najpogosteje so žrtve  otroci stari med 14 in 17 let. 

Mati takoj zaščitila sina

Kot poročajo mediji, sta se youtuber in žrtev spoprijateljila med igranjem spletnih igric, nato naj bi začela tudi zasebno komunicirati. Youtuber je najstnika nagovarjal k srečanju in nato organiziral počitnice v bližini bivanja žrtve. Tam naj bi prišlo do srečanja, kjer je svojo žrtev spolno nadlegoval. Tedaj je mati posumila, kaj se dogaja in pregledala telefon otroka. 

Youtuber svoje žrtve ni le nadlegoval, ampak jo tudi žalil: "Ti prašič, pojdi na dieto. Si le debel prašič." Poleg tega je najstniku nenehno grozil, odvračal ga je od drugih stikov in prijateljstev. Mati se je najprej soočila z youtuberjem, a je ta nato s smrtjo grozil tako materi kot žrtvi. Mati je youtuberja ovadila, sledila je aretacija.

Zaradi številnih dokazov so preiskovalci lahko hitro potrdili navedbe matere, youtuber je uporabljal celo več številk za komunikacijo z najstnikom, da ga ta ni mogel blokirati.

Robert Card, množični morilec, Lewiston ZDA Svet Strelec na begu, prebivalci zaklenjeni, šole zaprte Nož kri nasilje umor dokaz Slovenija Slovenija Darja Grmeka je mučil in živega zažgal

dezurni@styria-media.si 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.