Svet
15122 ogledov

"Bodi srečna, da te nismo obglavili"

Pobegla najstnica Youtube
Najstnico iz ZDA oče prisilil, da se je pridružila IS. Pobegnila je in novinarjem CBS News povedala svojo zgodbo.

Novinarska ekipa CBS je obiskala begunski center v Siriji, v katerem je tudi skupina mladih žensk, pobeglih iz Rake. Med njimi je tudi 15-letno dekle, ki je izpovedala svojo pretresljivo zgodbo o izkušnji z džihadisti, ki se je začela, ko je imela komaj 10 let.

"Oče mi je komaj takrat, ko smo prišli do meje, povedal, da grem v Sirijo. To je bil zame velik šok," svojo zgodbo pripoveduje najstnica. Po prihodu v Sirijo so jo prisilili, da se je poročila z borcem Islamske države. Danes je v šestem mesecu nosečnosti. Njen oče kot tudi mož, s katerim se je bila prisiljena poročiti, sta umrla v bojih IS.

Svet Nemški najstnici grozi smrt z obešenjem

"Bile smo zapornice, molčale smo. Ves čas so nam govorili, da naj umolknemo, mirujemo in da smo lahko srečne, da nas niso obglavili," pripoveduje dekle, ki doda, da je bila vsak dan priča grozljivim dogodkom. "Ko sem šla iz hiše, sem pogosto naletela na človeške organe po cesti, odrezane glave, noge ..."

Njena mama se je z očetom razšla; dekle jo preko televizije CBS poziva, da se ji javi. Ne glede na to, da je pet let doživljala grozo v Siriji, ni izgubila upanja. "Upam, da bom lahko dokončala šolo, da bom normalna oseba in dobra mama svojemu otroku."

Džihadisti Grozljiv video Svet Ostareli džihadisti učijo osirotele otroke, kako lahko postanejo samomorilci

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • erikkk 15:33 15.oktober 2017.

    Zame so vsi ki so kdaj koli bili v siriji pod džidahisti opranoglavci... zdaj ko je konec njihove države pa bežijo in si izmišljujejo vse sorte da jih nebi obsojali

  • Avatar čavez
    čavez 10:24 14.oktober 2017.

    Nebi bilo škode če bi te, tako ali tako si oprana đihadistka takih ne rabimo.