Svet
749 ogledov

Boris Johnson potrdil, da je okužen

Boris Johnson Profimedia
Britanski premier je v samoizolaciji, a dodaja, da ima vajeti vlade še naprej trdno v rokah. Okužen je tudi minister za zdravje Matt Hancock.

Britanski premier Boris Johnson je potrdil, da je okužen z novim koronavirusom. "V zadnjih 24 urah so se pojavili blagi simptomi in test je potrdil, da sem okužen s koronavirusom. Sem v samoizolaciji, a bom še naprej vodil vlado v boju z virusom prek videokonferenc. Skupaj bomo to premagali," je prek Twitterja sporočil britanski premier. V primeru, da svojega dela ne bi mogel opravljati, bi posle prevzel zunanji minister Dominic Raab. 

Kmalu za tem, ko so sporočili novico o britanskem premierju, so sporočili, da je pozitiven tudi minister za zdravje Matt Hancock. Hancock je v samoizolaciji in naj bi imel le blage simptome. 

Britanska vlada je v zadnjih dneh poostrila ukrepe v boju proti koronavirusu. Od začetka tedna na otoku velja tritedenska karantena, zaprli so šole in trgovine. Število okuženih narašča. Po podatkih Worldometers je v Združenem kraljestvu okuženih več kot 11.600 ljudi, umrlo je 578 ljudi, medtem ko jih je 135 bolezen že prebolelo. 

V začetku tedna so potrdili, da je okužen tudi princ Charles. 71-letni prestolonaslednik naj bi imel le blage simptome, medtem ko njegova žena Camilla za zdaj ne kaže znakov bolezni. Charles je v samoizolaciji na škotskem posestvu Balmoral. Kraljica Elizabeta II in princ Philip sta se umaknila na grad Windsor, medtem ko je princ William z družino na svojem posestvu Anmer Hall v Norfolku.

 

dezurni@zurnal24.si


 

Komentarjev 3
  • Žurnalček 18:43 27.marec 2020.

    Će bi napisal kaj mu želim , mi bi mogoče tud polcija pršla na dom !

  • Silva Drevensek 16:12 27.marec 2020.

    zdaj se naj druži,kaj je govoril pred dvema tednoma ljudje družite da vas bo čimveč zbolelo,

  • rganindi 14:03 27.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks