Svet
3522 ogledov

Enosmerne vozovnice razprodane: "Nočemo biti topovska hrana"

Ruski vojak na fronti Epa
Potem ko je Vladimir Putin napovedal delno mobilizacijo rezervistov, so Rusi enosmerne vozovnice iz države razgrabili v hipu, cene letalskih kart pa so se povzpele v nebo.

Kot poroča ruski portal rbc.ru, je včeraj na spletnih straneh letalskih družb zmanjkalo vozovnic za naslednje direktne lete v sosednje  države, za katere vizum ni potreben. Prve razpoložljive vstopnice so v sredo zvečer bile na voljo šele za petek oz. vikend, dodajo. Ruski moški po Putinovi odločitvi za delno mobilizacijo rezervistov množično iščejo izhod iz države. Najlažje je seveda državo zapustiti z odhodom/letom v državo, ki za vstop ne zahteva vizuma. Moscow Times je v včerajšnjem članku zapisal, da je največ povpraševanja za odhod v Armenijo, Turčijo in Azerbajdžan. Vstopnice za v te države so bile razprodane v hipu, dodajajo. 

Rusija vojaška vaja Putinov odlok Svet Tako dolgo bo trajalo, da ruski rezervisti pridejo na fronto

Povečanje prometa so včeraj zaznali tudi na aplikaciji Flightradar24, kjer so pripravili animacijo letov iz moskovskega in letališča v Sankt Peterburgu.

Zaradi povečanja povpraševanja so pošteno narasle tudi cene vozovnic, tako so na primer po podatkih spletne strani Turkish Airlines razpoložljive letalske vozovnice iz Rusije za prihodnje dni na voljo z začetno ceno 1.337 evrov. A cene so prav na dan napovedi delne mobilizacije ruskih rezervistov še bistveno bolj poskočile v nebo. Tako so po podatkih Moscow Timesa morali Rusi za odhod v glavno mesto Armenije Jerevan odšteti okoli 2.600 evrov, za karto v Dubaj pa kar 2.800 evrov. Po podatkih, ki jih je bilo mogoče zaslediti na spletu, je bilo za vozovnico iz Moskve v Beograd treba odšteti tudi do 9000 evrov.

Ruski vlak Svet Mnogi Rusi želijo zapustiti državo, za nasvete spraševali kar Google

Nekaterim, ki se z rusko invazijo na Ukrajino ne strinjajo, je državo že uspelo zapustiti. "Ne želim si biti topovska hrana," je v pogovoru za Moscow Times dejal 30-letnik, ki pa ne želi biti imenovan. Neka druga ženska pa je priznala, da je družina ob napovedani delni mobilizaciji zaskrbljena za njenega brata, ki je ravno prestal v Rusiji obvezen vojaški rok. "Moj brat je prestrašen. Urgentno iščemo vozovnico za letalo kamor koli," je priznala neimenovana ženska in dodala: "Le upamo lahko, da bo Rusijo prečkal brez kakršnih koli težav."

Vladimir Putin Putin Svet Znova zagrozil zahodu in poudaril, da to ni blef

Vodja ruskega obrambnega komiteja Andrej Kartapolov je v sredo sicer povedal, da bodo ruske meje kljub jasnemu begu mladih moških najverjetneje ostale odprte, medtem ko Kremlinov predstavnik za odnose z javnostmi Dmitri Peskov tega ni želel komentirati. V Rusiji so se sicer odvijali tudi številni protesti na glavnih ulicah večjih mest. Več o tem si lahko prebere tukaj

Protesti Rusija mobilizacija Rusija Svet Po ukazu za mobilizacijo, ljudje besni zavzeli ulice, a Putin se maščuje
Komentarjev 33
  • kapibara1 09:25 23.september 2022.

    Sposojena RESNICA: Zakaj se pa ne sme komentirati ostalih člankov o dogajanju v Rusiji? Mimogrede: a veste, da danes Euronews piše o tem, da je bil včerajšnji posnetek kako Rusi bežijo na Finsko lažen? A veste, da je Matti Pitkäniitty, ...prikaži več vodja enote za mednarodne zadeve pri finski mejni straži danes zjutraj na Twiterju zapisal: "Včeraj je 6 470 Rusov vstopilo na Finsko prek finsko-ruske kopenske meje, 3 227 pa jih je izstopilo. Številka ustreza normalnemu prometu ob koncu tedna. Avgusta in septemb

  • jozicamurn 15:58 22.september 2022.

    Tako je v vsaki državi, kdor lahko poskrbi za svoje otroke, jih bo premestil drugam. Ne vidim razloga, da toliko govorite o sami Rusiji, ko pa tudi Ukrajinci niso hoteli vzeti orožje v roko in braniti ameriško-britanske interese preko zelenskega proti Rusom.

  • Kmodri 13:22 22.september 2022.

    Putinu se bodo njegove sanje o Velki Ruski razblinile kot sesutje hišice iz kart.