Svet
102 ogledov

Fant jo je polil s kislino, prestala 20 operacij

Vanessa Münstermann tw
Leto dni po napadu in 20 operacijah je Vanessa Münstermann stopila pred kamere. Žrtev nasilja - fant jo je po obrazu polil s kislino - zdaj skuša pomagati ženskam s podobnimi zgodbami.

"Za vedno sem jo hotel narediti grdo," je povedal 32-letni fant Vanesse Münstermann med sojenjem za napad s katerim je svojemu 27-letnemu dekletu za vedno spremenil življenje.

"Nisem imela možnosti"

vanessa | Avtor: FB FB
Napad se je zgodil pred letom dni, ko je Vanessa, kot vsako drugo jutro, ob 5.30 na sprehod peljala svojega psa. Fant Daniel ji je sledil, se skril in nanjo zlil kislino. "Skočil je iz grmovja, nobene možnosti nisme imela, da bi zbežala," pravi Vanessa.

Bolestno ljubosumen

Daniela je spoznala leto prej preko interneta, povezalo ju je to, da sta oba posvojena. Kmalu pa so se začeli izpadi bolestnega ljubosumja. Fant jo je nadzoroval na vsakem koraku, ji grozil po telefonu in jo žalil po družbenih omrežjih. Prijavila ga je policiji in sledilo je maščevanje.

Prestala 20 operacij

vanessa | Avtor: FB FB
Vanessa je bila 12 dni v komi. Ko se je zbudila, je bil njen obraz ena sama rana. Zdržala je zaradi močnih protibolečinskih tablet. Prestala je 20 operacij, na eno oko komaj vidi, eno uho ji je odpadlo.

"Ne bom se več skrivala"

Daniela je sodišče obsodilo na 12-let zapora. "Bojim se dneva, ko bo prišel na prostost. Upam, da se mi ne bo nikoli ve približal," pravi Vanessa, ki je leto dni po napadu stopila pred kamere. "Nočem se več skrivati," pravi. V Hannovru zdaj ustanavlja klub, ki bo združeval žrtve nasilja.

 

 

 

Komentarjev 3
  • Zmago 13:09 17.februar 2017.

    Res zanimivo, pa tak kodeks. Samo linki so bili ???Torej sami povprašajte na youtube in na google po: "Acid attacks" !

  • mph 09:34 17.februar 2017.

    Več kot skrajnji čas je, da se za nekatere zločine vrne zob za zob načelo v zakonik.

  • Avatar skeptik
    skeptik 09:19 17.februar 2017.

    Pogumna deklina.... Kapo dol