Svet
2169 ogledov

Grozljivka v Splitu: "Sina pozivam, naj se preda"

Hrvaška policija
Sin mora odgovarjati za svoj zločin, je prepričan oče.

"Sina pozivam, naj se preda, to je zanj najpametnejša rešitev," je dejal Ante Božić, oče Ivana Božića, ki je osumljen, da je z avtom v Splitu namerno zbil 20-letnega policista.

Spomnimo: 29. novembra je bil nekaj pred eno uro v Splitu huje poškodovan policist. Kot je sporočila splitska policija, je mladi policist med nadzorom in kontrolo prometa izdal ukaz za ustavitev avtomobila, vendar ga voznik ni upošteval, temveč je nadaljeval vožnjo z nezmanjšano hitrostjo, poročajo hrvaški mediji. Pri tem je z avtom trčil v policista, nato pa pobegnil.

Split Svet Izredne razmere v Splitu, policisti ustavljajo vsa vozila

Obupani oče zdaj trdi, da je Ivan čez dan kontaktiral svojo sestro in da je zelo verjetno, da se bo sam predal v spremstvu svojega odvetnika. O vsem so obvestili policijo in upajo na pozitiven razplet. "Boji se povračilnih ukrepov policije. To je morda največja ovira pri njegovi predaji. Čeprav je takoj vprašal, kako je z nesrečnim policistom, z izgovorom, da ga ni videl. Trenutno je za vse nas najpomembneje, da je s poškodovanim policistom vse v redu. Povezal sem se z njegovo družino, saj sem mnenja, da se ne smemo skrivati ​​in zavajati. Ljudje so bili med komunikacijo korektni in so nam povedali, da je mladi policist bolje, da ni v življenjski nevarnosti in da komunicira, kar je za nas najpomembneje," je za Slobodno Dalmacijo povedal Ante Božić.

Sprva ni mogel verjeti, kaj se je zgodilo. Njegov sin, trdi, mora odgovarjati za zločin, ki ga je zagrešil. Rodil se je z diagnozo ADHD - motnjo hiperaktivnosti. Oče je povedal, da je bil sin sicer težaven, a nikoli agresiven. Česa takega v družinskem krogu nikoli ni pokazal, je dodal. Kaj točno se je zgodilo, priznava, da težko dojame.

Oče Ante je sicer poznan kot humanitarec in pesnik. Šibeniški list je o Anti Božiću pisal januarja 2021, ko je zagnal akcijo pomoči ljudem na potresno prizadetih območjih v Banovini.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.