Svet
2166 ogledov

Erjavec: To je absurdno

Ribiči Profimedias
Prve slovenske kazni so prispele do hrvaških ribičev.

"Med vikendom smo prejeli diplomatsko noto iz Zagreba, ki jo dojemamo kot medijski spin. Absurdno je, da nam pošiljajo diplomatske note zaradi ribolova v slovenskem morju," pravi minister za zunanje zadeve Karl Erjavec.

Policija Hrvatom poslala kazni

Kot smo že pisali, je slovenska policija v petek sporočila, da je odposlala prvi paket kazni hrvaškim ribičem za nedovoljen prestop slovenske morske meje. Policija je kazni poslala kršiteljem, ki jim, če ne bodo poravnali globe, po pravnomočno zaključenem prekrškovnem postopku lahko tudi zavrnejo vstop v Slovenijo.

Hrvaški ribiči Kazni Slovenija Toliko naj bi plačali hrvaški ribiči

Hrvaška Nova TV poroča, da sta savudrijski ribič Diego Makovac in njegova žena prejela 14 kazni v skupni višini 9000 evrov. Makovac je že napovedal, da jih ne bo poravnal. Z ženo jih bosta poslala ministrstvu za kmetijstvo, ki naj bi zadevo urejalo dalje. Takšen naj bi bil dogovor med predstavniki hrvaške vlade in tamkajšnjimi ribiči.

Hrvaški ribiči Kazni ribičem Svet Hrvaška zagrozila Sloveniji zaradi kazni hrvaškim ribičem

Kazni tudi za slovenske ribiče

Hrvaško notranje ministrstvo je napovedalo, da bodo poslali kazni slovenskim ribičem, ki so kršili meddržavno mejno črto v Piranskem zalivu. Kazni naj bi prejelo osem slovenskih ribičev, ki so najpogosteje šli čez mejno črto in lovili na hrvaški strani zaliva. Minister Erjavec je danes ponovno poudaril, da bo država storila vse, da bo zaščitila vse slovenske ribiče. "Absurdno je, da Hrvaška želi izvajati kazni tam, kjer nima pristojnosti," je poudaril Erjavec.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • uni65 16:37 29.januar 2018.

    Ti meni jaz tebi, ribice pa na krožniku

  • Lavdan 15:12 29.januar 2018.

    Igre brez meje in brez konca.

Sorodne novice