Svet
2195 ogledov

Hud spopad s policijo v Berlinu

Protesti v Berlinu Epa
Protestniki so policiste napadli s steklenicami in kamenjem.

Shod ob 1. maju v Berlinu se je sprevrgel v obračunavanje protestnikov s policijo. Slednja trdi, da se je na protestih zbralo okrog pet tisoč ljudi, opazovalci trdijo, da jih je bilo v resnici 20 tisoč. 

Posamezniki so policiste napadli s steklenicami in kamenjem; ko so jih želeli izločiti iz množice ostalih mirnejših protestnikov, so jih napadli. Policija je nato uporabila solzivec in nekaj protestnikov prijela. Trije policisti so bili huje poškodovani. 

Protesti v Berlinu | Avtor: Epa Epa

Podobni protesti so potekali v več nemških mestih; v Hamburgu je policija z vodnim topom razgnala množico, prijetih je okrog 150 ljudi. Tudi v Leipzigu je policija prijela nekaj protestnikov, ki so metali petarde in druga pirotehnična sredstva. 

Do protestov je prišlo v več državah, tudi v Franciji je policija prijela več protestnikov, nemiri so se vrstili v Turčiji, z vodnim topom je policija razgnala množico tudi v Bruslju. V tem primeru sicer ni šlo za protest, ljudje so se množično zbrali v enem izmed parkov. Ker pri tem niso upoštevali epidemioloških ukrepov, je posredovala policija, se glasi uradno sporočilo. 

Protesti v Berlinu | Avtor: Epa Epa

Protesti ob 1. maju, Francija Za pravice Svet Tako ob 1. maju protestirajo Francozi in drugje po Evropi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • QSprm 13:49 02.maj 2021.

    Nihce se ne drzi ukrepov, pa se "stanje" izboljsuje. Prej so se pa vsi drzali, pa se "stanje" slabsa. Nekak je temu "stanju" precej vseen za nase famozne ukrepe. Pa se poletje bo in takrat bo slo "stanje" v mirovanje. ...prikaži več Za take veleume pa res ne rabis dveh doktoratov. Ce bi blo nase prezivetje odvisno od cepiv, pol nas sploh nebi smel bit vec nikjer. Tko pa imamo na sreco vgrajen 100krat boljsi mehanizem, razvit v tisocih let, kateremu je tud sicer cist vseen za epsko histerijo.

  • Dusan21 10:17 02.maj 2021.

    Pri nas, ni samo kovid, pri nas je banditizem,ki ga izvaja stranka SD, in ostali satelito. Niso jim več dovolj kolesa, kurjenje po ljubljani, sedaj so se spravili še na muslimanske grobove. SD je stranka vojakov, njihov notranji sistem je ...prikaži več hiarhajiče, od vojaka, kaplarja do majorja Hana vodene od zunaj, generalice Fajonove, ostali podčastniki, Dejan, dijodar Trček in še nekaj jih je, ti so verbalni dilikventi. Ne vojska, vojaki, ti so fizični izvajalci, s spranimi možgani, najbolj gnusnih zlo

  • Avatar Leon
    Leon 10:13 02.maj 2021.

    Nacifašisti delujejo po naročilu enako kot pri nas .