Svet
3011 ogledov

Strašljiv posnetek: Med obredom v cerkvi se je z nožem lotil škofa

Napad na duhovnika Twitter
V Sydneyu je v 48-tih prišlo že do drugega napada z nožem. Po prvih podatkih so bili v dogodku poškodovani škof in še najmanj trije verniki.

Škof Mar Mari Emmanuel je pridigal v cerkvi Kristusa dobrega pastirja v Wakeleyju na zahodu Sydneyja, ko je k oltarju pristopil moški, oblečen v črno ter ga večkrat udaril in tudi zabodel, poročajo tamkajšnji mediji.

Video posnetek incidenta, ki je bil v živo predvajan na cerkveni strani YouTube, prikazuje škofa Emanuela, kako se skuša ubraniti, ko ga napadalec udari po glavi. Slišati je krike vernikov, ki priskočijo na pomoč napadenemu škofu; v dogodku sta bila poškodovana še dva vernika, nihče ni v življenjski nevarnosti.

Škof Emmanuel ima v Sydneyu mnogo sledicev, med pandemijo je zaslovel, ko je izolacijo zaradi covid-19 označil za množično suženjstvo in trdil, da so cepiva neuporabna, saj da bo normalno življenje okrepilo imunost. 

Policija dogodek še preiskuje.

Kot je znano, v avstralski metropoli Sydney je bilo že pred tem danes v napadu z nožem ubitih najmanj šest ljudi, več pa je ranjenih, je sporočila tamkajšnja policija. Policistka je nato v posredovanju s strelnim orožjem ubila napadalca, ki naj bi deloval sam.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 34
  • Idioti 11:01 17.april 2024.

    Ker se je zgleda za Žurnal vojna v UA končala in SLO bagro duša boli , Nemški Bundensfer je pa moralno na tleh , od mene RUSKEGA VOHUNA IN PROVOKATORJA, pa tole . Samo na Časovom jaru je UA izgubila ...prikaži veča včeraj 5 LEOPARDOV, francozi 3 AMX, USA 1 kom havbice 777 in 75 vojakov! Sam jebi ga za STA to ni novica, tud za Žurnal ne , pa tko lepo znate prepisovati pizdarije, ki se dogajajo po svetu. UA zgublja na dan 1 bataljon vojakov /330/ na 3 dni pa brigado ,Včeraj so izbrisali 2 brig. iz vojne evidence

  • sandi76 19:29 15.april 2024.

    "Škof Emmanuel ima v Sydneyu mnogo sledicev, med pandemijo je zaslovel, ko je izolacijo zaradi covid-19 označil za množično suženjstvo in trdil, da so cepiva neuporabna, saj da bo normalno življenje okrepilo imunost. " Skoraj razumem napadalca, ga pa ne opravičujem !

  • bobubob 18:47 15.april 2024.

    No, torej, so cepiva uporabna ali ne? Še ne vemo? No, potem pa kar, 'cepiva ' je še dovolj, skorumpiranih fahidiotov v belih haljah, ki bi za denar prodali še svojo mamo, pa tudi. Vsaj dokler se najde še kdo, ...prikaži večkdo, ki 'odgovorno' nastavi svojo ramo. Glede tega škofa pa - ni pomembno, kaj je po osnovnem poklicu, pomembno je, da uporablja zdravo pamet in da upa govoriti. Tudi naši RKC bi prišel prav kak tak škof, da bi prevetril njihove zatohle hleve. https://www.youtube.com/watch?v=9jiHoDiH5CQ