Svet
30 ogledov

Med streljanjem vpil: "Bog je velik"

Streljanje v Kaliforniji
1/5
Profimedias
Ameriški mediji poročajo o strelskem pohodu v Kaliforniji, v katerem so bili ubiti trije ljudje. Moški, ki naj bi streljal iz sovraštva do belcev, je že pred tem ubil varnostnika.

Kori Ali Muhammad je v kraju Fresno v ameriški zvezni državi Kalifornija streljal na mimoidoče in ubil tri ljudi. Med morilskim pohodom je vpil "Alah je velik" v arabskem jeziku. Policija, ki je moškega prijela, je sporočila, da je šlo za zločin iz sovraštva in ne terorizem. 

39-letnika je policija že pred tem iskala zaradi umora varnostnika pred motelom v istem mestu. 

Policija je sporočila, da je motiv za njegovo kaznivo dejanje rasno sovraštvo. Sodeč po zapisih na socialnih omrežjih, je storilec sovražil belce in izražal protivladna stališča.

Vse njegove žrtve so bili belci, enega od njih je ustrelil v avtomobilu. "Želel je ubiti čimveč ljudi," so sporočili iz policije. 

Poimenoval se je Temnopolti Jezus

Dodali so, da njegov napad ni povezan s terorizmom, kljub njegovim izjavam med dejanjem.
Njegov oče je po dejanju za Los Angeles Times povedal, da je njegov sin, ki si je nadel vzdevek "Black Jesus", verjel, da sodeluje v vojni med belopoltimi in temnopoltimi. 

Streljanje v Kaliforniji | Avtor: Profimedias Profimedias

Streljanje je v ZDA ponovno sprožilo debato v zvezi z vprašanjem pravice do nošenja orožja.
Zaradi nasilja, storjenega s strelnim orožje, v ZDA vsako leto umre več kot 30 tisoč ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.