Svet
5638 ogledov

Morilec pobegnil iz zapora, to morate videti!

Danelo Cavalcante pobeg iz zapora PrtSc Danelo Cavalcante je na izviren način ušel roki zakona.
Najbolj presenetljivo je, da je nekaj mesecev prej iz istega zapora na enak način pobegnil še en zapornik.

Pred tednom dni je iz okrožnega zapora Chester v ameriški zvezni državi Pensilvanija pobegnil obsojeni morilec Danelo Cavalcante. Slednji je še vedno na prostosti.

34-letnik brazilske narodnosti je iz zapora pobegnil na vratolomen način. Izkoristil je kratek razmak med stenama na zunanjem hodniku zaporniškega dvorišča, v slogu raka splezal na zid in nato krenil neznano kam.

Nekaj mesecev prej, letošnjega 19. maja, je na enak način iz iste ustanove ušel obsojenec, ki bi lahko imel tudi slovenske korenine, ime mu je namreč Igor Bolte.

Bolte, ki so ga kmalu prijeli, je policistom povedal, da se je pri pobegu zanašal na svoje plezalske sposobnosti. Po njegovi avanturi so na vrh zidu, ki obdaja dvorišče, namestili bodečo žico. A ta Cavalcanteja očitno ni ustavila.

"Verjeli smo, da so naši varnostni ukrepi zadostni, a se je pokazalo drugače. Reagirali bomo hitro, da nadgradimo naše varovanje," je na posebni novinarski konferenci dejal upravnik zapora Chester - Howard Holland.

Medtem ko so Bolteja ujeli nekaj minut po pobegu, ker so ga opazili na varnostni kameri, pa je tokrat paznik, ki bi moral spremljati kamere in posledično opaziti Cavalcantejevo plezanje, vse skupaj spregledal.

Upravnik zapora Howard je na novinarski konferenci dejal, da se bo preiskava dogodka osredotočila prav okrog paznikovega postopanja, saj sumijo, da njegova napaka ni bila naključna.

Zabodel mamo vpričo otrok

Pobegli Cavalcante je bil avgusta obsojen na dosmrtno ječo, potem ko je bil spoznan za krivega umora svoje bivše partnerke Deborah Brandao. Slednjo je aprila 2021 brutalno zabodel vpričo njenih dveh otrok.

Lokalni organi pregona ga iščejo v bližnjih gozdovih, pri iskanju uporabljajo tudi helikopter. S plovila glasno predvajajo posnetek nagovora Cavalcantejeve matere, ki mu sporoča, naj se preda. 

Nanj je razpisana tudi nagrada. Tistemu, ki bo posredoval informacijo, ki bo vodila do prijetja pobeglega morilca, bodo izplačali 20.000 ameriških dolarjev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice