Svet
2081 ogledov

Velika iskalna akcija: Obtožen je bil terorizma, danes pobegnil iz zapora

Avstrijska policija pištola Profimedia
V Londonu so danes sprožili obsežno iskalno akcijo moškega, obtoženega terorizma, ki je pobegnil iz zapora, poročajo tuje tiskovne agencije. Britanske oblasti so po njegovem pobegu izdale opozorilo za vsa pristanišča in letališča, prebivalce pa posvarile, naj se ubežniku ne približujejo, če ga opazijo, temveč naj nemudoma obvestijo policijo.

21-letni Daniel Abed Khalife naj bi delal v kuhinji zapora Wandsworth, ko je pobegnil pa je bil oblečen v kuharsko uniformo z belo majico in rdeče-belimi karirastimi hlačami. Iz zapora na jugu Londona je domnevno pobegnil okoli 8. ure po krajevnem času na podvozju vozila za dostavo hrane, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Londonska policija je sporočila, da so pristanišča in letališča po njegovem pobegu v stanju visoke pripravljenosti.

Policija domneva, da je ubežnik še vedno na območju Londona, ne izključuje pa niti možnosti, da je že odpotoval iz britanske prestolnice.

Prebivalce so opozorili, naj se mu ne približujejo in naj takoj pokličejo policijo. "Nimamo nobenih informacij, ki bi kazale na to, da Khalife ogroža širšo javnost," pa je dejal vodja protiterorističnega poveljstva policije Dominic Murphy.

Nekdanji vojak Khalife je v zaporu čakal na sojenje zaradi namestitve lažne bombe in zbiranja informacij, ki bi lahko koristile teroristom ali sovražnikom Združenega kraljestva. Krivdo v vseh treh točkah obtožnice je sicer zanikal.

Komentarjev 1
  • bobubob 08:11 08.september 2023.

    Eh, ob branju naslova pa sem za trenutek že pomislil, da so pri nas spet določili koga za ruskega vohuna ali pa razkrinkali vsaj kakega od naših zagovornikov medicinskega terorizma...