Svet
6008 ogledov

Napadalec iz Strasbourga ustreljen

Strasbourg dan po napadu S. H. H.
Francoska policija je ubila napadalca z božičnega sejma v Strasbourga.

Francoska policija je izsledila in usmrtila napadalca iz Strasbourga Cherifa Chekatta.

Po navedbah francoske tiskovne agencije AFP so ga okrepljene policijske sile izsledile v strasbourški soseski Neudorf, kjer je živel in ki je le nekaj minut vožnje od središča mesta. Tam je 29-letnik v torek zvečer začel streljati na eni od ulic blizu priljubljenega božičnega sejma, v napadu pa so po zadnjih podatkih umrli trije ljudje, 13 pa jih je ranjenih, med njimi pet huje.

Chekatta so danes zvečer okoli 21. ure izsledili trije policisti specialne enote. Ko so ga želeli nagovoriti, naj se jim preda, je začel streljati nanje, ti pa so streljali nazaj in ga ubili, je po poročanju AFP povedal Castaner.

Kot prispevek televizijske postaje BFMTV povzema nemška tiskovna agencija dpa, je Chekatt v domačem Neudorfu, kamor je v torek zvečer po napadu zbežal s taksijem in nato izginil, danes nagovoril neko žensko. Ta je opazila, da je ranjen in je zato poklicala policijo. Že popoldne je sicer v tem predelu Strasbourga potekala policijska akcija.

Strasbourg dan po napadu Strasbourg Svet Očividec napada: "Moški je ležal z naboji v glavi"

Iskalo ga je 600 policistov

Notranji minister Christophe Castaner je pred tem sporočil, da v Strasbourgu storilca išče več kot 600 pripadnikov varnostnih sil, vključno s policisti in vojsko ter helikopterji. Dravljane je pozval k previdnosti.

Preiskavo je vodil protiteroristični oddelek tožilstva, čeprav terorističnega motiva z gotovostjo še niso potrdili.

Napadalca je policija identificirala kot 29-letnega francoskega državljana Cherifa C., rojenega v Strasbourgu. Varnostne službe so mu dale oznako Fiche S, ki jo dajo osebam, za katere sumijo, da so se radikalizirale.

Streljati je začel v torek okoli 20. ure na eni osrednjih ulic v središču mesta blizu priljubljenega božičnega sejma, blizu napada je bilo tudi več slovenskih državljanov.

streljanje Strasbourg Komentar Slovenija Ne streli, ne kri in ne mrtvi, v spominu mi bodo ostale oči streljanje Strasbourg Foto in video Svet Slovenci ujeti v streljanje v Strasbourgu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • majab 12:45 14.december 2018.

    FAmilijo in še katerega bližnjega takoj izgnati iz EU ali doživljensko zapreti, vsi njim podobni so tempirane bombe in se ne bodo nikdar vživeli v kulture, kamor silijo!

  • bendover 09:16 14.december 2018.

    se sliši,kot da ste na uredništvu razočarani...

  • mb 08:58 14.december 2018.

    padel !? verjetno kot heroj čudno, da niste napisali napadalec umorjen s strani represivnih organov ali kaj podobnega lahko bi napisali morlica/terorrista ubila policija ne pa padel....