Svet
51559 ogledov

Nemška realnost: Zdravnico odpustili, ker ...

Zdravniki Dejan Mijović
V Nemčiji odmeva primer zdravnice, ki so jo po 23 letih dela odpustili. Razlog - z delovnega mesta je odšla 28 minut prej.

Vodstvo klinike v nemškem Hamburgu je odpustilo eno izmed zdravnic, ker je odšla iz službe 28 minut prezgodaj. Zdravnica meni, da je ne bi smeli odpustiti, zato odpovedi delovnega razmerja ne sprejema, piše Fenix ​​​​Magazine. Anesteziologinja je bila nad odločitvijo klinike presenečena, do tega trenutka ni bilo nobenih pritožb glede njenega dela, pišejo nemški mediji.

Zdravnica zanika, da je v omenjenih 28-tih minutah ni bilo v službi, uživa tudi podporo zdravniškega sindikata. V slednjem izpostavljajo, da ne gre le za 28 minut, pač pa za načelo. 

Sindikat kliniki tudi očita, da se želi z odpustitvijo znebiti zaslužne sindikalistke. Zdravnica je večkrat sodelovala v pogovorih z vodstvom klinike v sindikalni vlogi, pred leti je pomagala organizirati opozorilno stavko zdravnikov v Hamburgu. Trenutno je članica pogajalske komisije, ki vodi pogajanja o novih kolektivnih pogodbah s kliniko.

"Naša naloga je, da predane člane zaščitimo pred neugodnimi situacijami, ko se pogajajo za svoje sodelavce," so ob dogodku izpostavili v sindikatu.

Tiskovna predstavnica klinike navaja, da so vsi zaposleni obravnavani enako, ne glede na to, ali so člani sindikata ali ne, konkretnega primera in razloga za odpoved pa klinika ne želi komentirati. Poravnalni narok pred delovnim sodiščem sicer ni uspel; zdravnica je odločena obdržati službo, medtem ko se je klinika želi znebiti.

Delo zaposlitev natakar natakarica služba Slovenija Slovenija Te podatke in opozorila pokažite delodajalcu oči, pisarna, utrujenost Slovenija Ogorčena delavka: "Ne preostane mi drugega kot tožba"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 33
  • borut08 10:40 19.julij 2023.

    Pri nas so nagrajeni samo,da ubogajo ukaze politike oz.oblasti.Med drugimi institucijami je politika in država zlorabila tudi zdravstvo in ena od zlorab je bila tudi,da so mi tako v UKC.LJ po ukazu načrtno uničili oz.skrajšali življensko dobo transplantirane ledvice z ...prikaži več neustrezno terapijo in obravnavo oz.izostanek te in namenom,da me tako država izsiljuje,ustrahuje,utiša in ima v oblasti(lasti).Glej moj Facebook Instagram Borut Zabret.

  • indigokid 03:31 19.julij 2023.

    a jo je nemški Kurbarija odpustil, čeprav bi moral Wasmunda?

  • bobubob 17:39 18.julij 2023.

    Kdor to dela pri nas, je naš. Naši so tudi tisti, ki niti ne trepnejo, ko v zdravega človeka vbrizgajo strup. Naši jemljejo podkupnine in se javno pajdašijo z dobavitelji in s pokvarjeno politiko. Problem so žvižgači - in zanje ...prikaži več je seveda tu zdravniška zbornica. Če jih ne uspe nagnati ona, pa take sprocesira sodstvo. Primer je obnašanje te zbornice med kovid blaznilom, kako so blatili iniciativo slovenskih zdravnikov, torej tisti preostanek stroke, ki se po diplomi ni prenehal izobraževati.