Svet
12322 ogledov

Neverjetno, kaj so kradli s pokopališč

Pokopališče
Sodišče jih je spoznalo za krive.

Na Hrvaškem odmeva primer mlaih roparjev, ki so se odločili za neverjetno dejavnost; odpirali so grobove ter v njih iskali zlatnino in vredne predmete. 

"Prvi dan smo najprej prestavili pet nagrobnikov. V njih ni bilo ničesar. V šestem grobu smo našli dva zlata zoba, tri prstane in ogrlico. Zlatino smo vzeli in rjuho vrnili v skrinjo, nagrobnik pa svoje mesto. Denar od prodaje zlata smo si razdelili," izpoved obsojenega 21-letnika objavlja Jutarnji list. Mladenič je dodal, da sta skupaj s kolegom vstopala v grobove. "Videli smo kosti in odstranili nakit z njih, iz čeljusti sem iztrgal zobe. Naslednji dan smo odpirali grobnice. Dve krsti, ostalih pa zaradi smradu nismo mogli odpreti."

21-letnnik je pred sodiščem povedal, da mu je za storjena dejanja žal. Z bratom sta delala po 14 ur dnevno v zabaviščnem parku, plačila nista prejemala redno. Sodišče v Zagrebu ga je zaradi vrste deliktov obsodilo na enotno pogojno kazen enega let s preizkusno dobo štirih let. Prav tako mora vrniti denar za ukradene stvari. 

21-letnik je imel še tri pomočnike; dvema sodišče sodi posebej, 24-letniku iz skupine pa so ravno tako dosodili pogojno kazen 10-tih mesecev zapora s preizkusno dobo treh let. 

luka klasinc V ameriški zapor Slovenija Slovenec vlado ZDA ogoljufal za 1,7 milijona dolarjev bel kombi migranti Slovenija Slovenija Ima pet otrok in šverca migrante

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 07:59 18.november 2023.

    B.B , slovenščina ima tudi besedo -IZ GROBOV - kar je edini pravilni opis , dela storilcev . S pokopališč se kradejo rože , pa sveče , pa kakšem bronasti kip . Na pokopališču se pa uničujejo in prevračajo spomeniki ...prikaži veči , na njemu zelo pogosto tudi kdo umre . No zdaj veš pravilne opise za dogodke NA POKOPALIŠČIH .

  • Kmodri 23:18 17.november 2023.

    Smrad bo postala smrad!