Svet
18227 ogledov

To se dogaja s trikratnim morilcem iz Splita

FIlip Zavadlav Facebook
Psihiatrična izvedenka je presodila, da ni sposoben slediti postopku.

25-letnega osumljenca za trikratni umor v Splitu Filipa Zavadlava so danes po poročanju hrvaških medijev prepeljali na psihiatrično zdravljenje, saj ni bil zmožen odgovarjati na vprašanja preiskovalnega sodnika. 

Pred zaslišanjem pogovor s psihiatrinjo

Zaslišanje naj bi se začelo ob 10. uri, a je psihiatrična izvedenka Dolores Britvić ocenila, da ni sposoben slediti postopku, zato so ga odpeljali na psihiatrični oddelek bolnišnice za zapornike v Zagrebu. 

Split umor | Avtor: 24sata 24sata

Streljanje v Splitu Strelski pohod Svet Neverjetna podpora Hrvatov morilcu, ki je na splitskih ulicah ubil tri ljudi

25-letni Filip se je na morilski pohod po splitskih ulicah odpravil v soboto okoli 15.35. Po prvih strelih na ulici Šperun v središču mesta, se je odpravil proti Radmilovićevi ulici, kjer so se streli zaslišali nekaj minut pozneje. Preplašena množica je bežala proti obali, strelec je ubil tri ljudi - Marino P. in Marin B. sta umrla na kraju streljanja, medtem ko je Jurica T. preminul v bolnišnici. Strelec je imel na seznamu ljudi, ki jih je želel ustreliti še enega moškega. 

Z orožjem hodil po ulici, nato je odšel v lokal

Že v soboto so se na socialnih omrežjih pojavili videoposnetki, ki prikazujejo, kako je z orožjem hladnokrvno hodil po ulici. Hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović je danes za hrvaške medije povedal, da je policija orožje našla v smetnjaku nekaj sto metrov stran od kraja, kjer je streljal. Mediji so objavili tudi fotografije, kako sedi v lokalu, kjer ga je prijela policija. Tam naj bi sedel z očetom in bratom in se, ko so prišli policijski specialci, mirno predal. 

Streljanje v Splitu Strelski obračun Svet Hladnokrvno z orožjem hodil po Splitu in še bi streljal, če ga ne bi prijeli

Filip Zavadlav | Avtor: 24sata 24sata

Hrvaški mediji poročajo tudi, da je maščevanje zaradi groženj njegovi družini napovedal, ko je govoril, da bo obračunal z odgovornimi, takoj ko se vrne z ladje. Filip Zavadlav je bil namreč pomorščak in nekdanji športnik. Eden od bratov prijetega osumljenca je na zdravljenju v Črni gori, drugega pa so privedli policiji in je uživalec drog. 

Že v preteklosti prijave zaradi nasilja

Po poročanju nekaterih medijev je policija proti osumljencu že v preteklosti prejela prijave zaradi nasilja v družini, ker je pretepel mlajšega brata, zaradi česar je bil obsojen na 30 dni zaporne kazni. Dnevnik Nove TV je poročal, da je celotna njegova družina pod drobnogledom Centra za socialno delo. V obdobju med 2013 in 2014 je Zavadlav storil več kaznivih dejanja kraje, prijet pa naj bi bil tudi zaradi vloma v cerkev. 

Split umor Masaker v Splitu Svet Video: Masaker v Splitu, moški hladnokrvno s puško po ulici

Maščevanje preprodajalcem drog

Motiv zločina, kakršnega Splitčani ne pomnijo, naj bi bilo maščevanje preprodajalcem drog, ki so maltretirali njega in njegovega odvisnega brata. Njegov brat naj bi jim dolgoval večjo vsoto denarja, zaradi česar so grozili tudi Filipu. Slednji je pravico vzel sam v svoje roke in se odpravil na strelski pohod, ki se je končal s tremi smrtnimi žrtvami.

Streljanje v Splitu | Avtor: Milan Sabic/PIXSELL Milan Sabic/PIXSELL

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • tone51 18:17 13.januar 2020.

    Eden od bratov prijetega osumljenca je na zdravljenje v Črni gori, drugega pa so privedli policiji in je uživalec drog. bravo novinarko tele

  • Avatar vec
    vec 18:11 13.januar 2020.

    poslat mu treba v arest malo kolača i koju kunu, ker je na pola očistil ulice splita od šljama

  • appenof 16:31 13.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks