Svet
20 ogledov

Otroka namerno pustil v avtu, da je umrl

Justin Ross Harris Facebook
Sodišče je ameriškemu očetu, ki je namerno pustil svojega sina, da je umrl v razgretem avtomobilu, obsodilo na dosmrtno ječo brez možnosti pomilostitve.

Sodišče je 36-letnega Justina Rossa Harrisa razglasilo za krivega za smrt svojega dveletnega sina, do katere je prišlo že leta 2014 na enem izmed parkirišč v Atlanti.


Harris je do konca na sodišču trdil, da je bila smrt nesreča in da je otroka enostavno pozabil v avtomobilu. Med sojenjem so vendarle na plano pricurljali dokazi o tem, da je - medtem ko mu je otrok umiral v avtomobilu - s svojega mobilnega telefona mladoletnim dekletom pošiljam sporočila s seksualno vsebino.



Sodnica Mary Staley Clark je ob razglasitvi sodbe poudarila, da gre za grozljiv zločin in izrazila prepričanje, da je Harris sina namerno pustil v avtomobilu, da je umrl.

36-letnik je bil že predhodno obsojen zaradi okrutnega ravnanja z otroki in za spolne prestopke.

Tožilstvo je skozi ves postopek dokazovalo, da se je Harris odločil sina ubiti zato, da bi lahko zapustil svojo družino in nadaljeval spolne afere z drugimi ženskami.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • ode 19:51 07.december 2016.

    To se pri nas ne more zgoditi - mislim, da bi ga spoznali za krivega in celo obsodili, ker je nesposobnost našega sodstva brezmejna.

  • Ferluci 08:33 07.december 2016.

    To mi je všeč: "..obsodilo na dosmrtno ječo brez možnosti pomilostitve." In pa to, da bo okušal seksualne potrebe izživljanja sojetnikov.