Svet
4447 ogledov

Prepoved poučevanja zaradi odnosa z dijakom

stoli šola Profimedias
28-letni profesorici so za vse življenje prepovedali delo v šolah, ker je imela odnose z enim izmed svojih dijakov

Profesorica fizike Eleanor Wilson iz Velike Britanije se je z enim izmed svojih dijakov zbližala medtem ko sta pazila na tretjega, ki mu je na letalu postalo slabo. Profesorica je svoje dijake odpeljala na večdnevno ekskurzijo, piše Daily Mail.

Dijak je kasneje potrdil, da sta se zaprla v stranišče, kjer sta imela spolni odnos brez zaščite. Do dogodka je prišlo avgusta leta 2015, potem ko je profesorica - tako je še izpovedal dijak - popila več stekleničk vina tekom leta. Profesorica in njen dijak sta se videvala še po povratku domov, enkrat sta imela spolni odnos tudi v njenem kabinetu.

Afero je septembra odkril ravnatelj, ko je slišal govorice drugih dijakov. Wilsonova je sprva vse zanikala ter dijaku naročila, da izbriše vso korespondenco med njima in mu povedala, da se več ne bosta videvala.

V javnost je zgodba pricurljala potem, ko je še eden izmed dijakov izsiljeval profesorico češ da bo vse povedal, če ne bo imela odnosov tudi z njim. Sporna elektronska sporočila so vendarle prišla do uprave šole in do policije, profesorica je bila maja lani odpuščena.

Pred dnevi je britansko sodišče odločilo, da Wilsonova več nikoli ne more dobiti zaposlitve kot profesorica. Ob izreku sodbe na sodišču ni bila prisotna, javnosti tudi ni poznano ime šole, kjer je prišlo do dogodkov, da bi se na ta način zaščitila identiteta dijaka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Onlytime 23:14 27.julij 2017.

    Ja in? Smo jima fauš? Kaj pa, če ne bi bil njen dijak? A potem bi pa lahko seksala in delala naprej? Glejte... sta že bila oba za to. Še kaj hujšega se dogaja, pa kaj? Se zgodi in se pozabi.