Svet
1213 ogledov

Rusija obtožila Kijev za napad v Moskvi

Župan Moskve Sergei Sobyanin Reuters
Moskva iz okolico letos že večkrat tarča napadov ukrajinskih dronov.

Rusija je obtožila Kijev, da je nameraval z dvema brezpilotnima letalnikoma danes izvesti napad v Moskvi, kar pa so jim preprečili in oba drona sestrelili. Po poročanju ruskih tiskovnih agencij je eden padel blizu ruskega obrambnega ministrstva v središču ruske prestolnice, drugi pa je zadel poslovni center. Žrtev ni bilo.

Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da so "preprečili poskus režima v Kijevu, da bi z dvema dronoma izvedel teroristično dejanje na Moskvo". Dodali so, da so ju sestrelili in da ni bilo žrtev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Moskovski župan Sergej Sobjanin je sporočil, da je napad potekal okoli 4. ure po lokalnem času in da ni bilo žrtev.

Napad se je zgodil dan po tem, ko je Kijev obljubil odgovor na ruski nedeljski raketni napad na črnomorsko pristaniško mesto Odesa, v katerem sta bili ubiti dve osebi, poškodovana pa pravoslavna katedrala v zgodovinskem središču mesta, ki je na seznamu Unescove kulturne dediščine.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v nedeljskem večernem govoru napovedal povračilne ukrepe. Zagotovil je, da bo Moskva "gotovo čutila" posledice ter izpostavil, da tarča ruskMoskva in okolica, ki so od meje z Ukrajino oddaljeni okoli 500 kilometrov, so bili letos že večkrat tarče napadov ukrajinskih dronov.ih raket niso samo mesta, vasi ali ljudje. "Njihova tarča je človeštvo in temelji naše celotne evropske civilizacije," je poudaril.

dezurni@styria-media.si

Vojna v Ukrajini Svet Po napovedih napada na nuklearko zavladala panika, ljudje bežijo iz države Ukrajina leopard tank Na televiziji ... Svet Je Vučić nehote izdal veliko ukrajinsko skrivnost?
Komentarjev 6
  • Avatar Hribar65
    Hribar65 06:55 25.julij 2023.

    SLAVA RUSIJI - Z - СЛАВА РОССИИ

  • Avatar Delavec93
    Delavec93 06:54 25.julij 2023.

    Ukro-nacisti pošljejo na Moskvo en frčoplan, ki ga Rusi sestrelijo in za to dobijo 100 raket na Kijev.. Ampak seveda treba je spoštovati, da Ukro-nacisti celo pridejo do Moskve, čeprav se jim država sesuva.

  • Jernej65 19:21 24.julij 2023.

    Vsa "najboljša svetovna ruska protizračna obramba", ne more sklatiti par usranih ukrajinskih dronov. Ma jebeš ti mogočno rusko vojsko. Moskva je ranljiva kot Putlerjeva morilska rit, ko se rusofilčki zarivajo vanjo, he, he, he...