Svet
11 ogledov

S kreditnimi karticam spet možne donacije

Wikileaks, donacije, Mastercard, Visa datacell.com
Potem ko so v WikiLeaksu za danes pri Evropski komisiji napovedali tožbo proti družbama Mastercard in Visa, če ne bosta ukinili prepoved donacij, so od danes spet možne transakcije s kreditnimi karticami, so sporočili iz islandskega podjetja Data Cell.

Transakcije oziroma donacije WikiLeaksu so v Mastercardu in Visu blokirali pred natanko sedmimi meseci, odvetnik WikiLeaksa Svein Andri Sveinsson pa je v torek poleg tožbe proti Mastercardu in Visi napovedal še dve tožbi, eno na Danskem in drugo na Islandiji.

WikiLeaks si želi namreč povrniti nekaj deset milijonov evrov, za katere trdi, da bi jih prejel, če mu velikana kartičnega plačevanja pred sedmimi meseci ne bi zamrznila njegovih transakcij.

"Od 9. junija, ko smo podjetji Mastercard in Viso obvestili o tožbi, ni bilo nobenega odgovora. Danes pa smo opazili, da je drug ponudnik transakcij, s katerim smo sklenili pogodbo, dejansko odprl vrata za plačila z Mastercardom in Viso ter tudi z American Express kreditno kartico, kar prej ni bilo mogoče," so pojasnili v Data Cell.

"Očitno sta podjetji Visa in Mastercard dejansko upoštevali našo zahtevo o plačilnih storitvah," so še dejali v Data Cell in dodali, da so resnično veseli, da je njihova grožnja s tožbo imela učinek. "A bitke še daleč ni konec! S tožbo na Danskem bomo zaradi izgube dobička v sedmih mesecih vztrajali in verjetno bomo tožbo vložili še pred Evropsko komisijo."

WikiLeaksu lahko tako spet donirate na https://donations.datacell.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.