Svet
16 ogledov

Svojci žrtev mafije ogorčeni nad BB

Ferdinando Giordano (Foto: Canale 5) Žurnal24 main
Sorodniki žrtev italijanske mafije so obsodili ravnanje televizije Canale 5, da je v oddaji Big Brother dovolila sodelovanje sinu obsojenega gangsterja.

Nacionalno združenje za sorodnike žrtev mafije je v sporočilu za javnost zapisalo, da je "sramotno", da izkoriščajo gangsterjevo slavo za povečanje gledanosti oddaje.

Sin slavnega člana neapeljske mafije Camorra Matteoja Giordanija Ferdinando sicer ni nikoli deloval v nasprotju z zakonom. Njegovo sodelovanje v oddaji zagovarjajo tudi na televiziji, ki je v lasti premierja Silvia Berlusconija, saj menijo, da sin ne bi smel plačevati za očetove grehe.

30-letni Ferdinando dela v trgovini v južnoitalijanskem mestu Salerno. Njegov oče je bil obosojen nelegalne posesti z orožjem. Pred osmimi leti pa je zaradi bolezni umrl.

Ferdinando je že večkrat poudaril, da z očetom ni imel tesnejših vezi in da mu je bil blizu samo takrat, ko je zbolel.

V italijanskem Big Brotherju sin nekdanjega mafijca sicer ni edina kontroverzna oseba. V oddaji bo nastopalo še 16 udeležencev, katerih imena še niso znana. Med njimi naj bi bil tudi žigolo.

Novo, že 11. sezona Big Brotherja so v Italiji začeli predvajati te dni. Pred male zaslone pa je zvabila okoli šest milijonov ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.