Svet
8590 ogledov

V Italiji zaostrujejo

Covid-19 Epa
Ne smejo z domov, razen v nujnih primerih.

Zaradi naraščanja števila okužb z novim koronavirusom so v Italiji od včeraj v štirih deželah v veljavi strožje omejitve. Dežele Toskana, Ligurija, Abruci in Trentino je ministrstvo za zdravje opredelilo za tako imenovane oranžna območja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V omenjenih štirih deželah so tako znova zaprte restavracije in bari, prebivalci pa ne smejo zapustiti območij svojega bivališča, razen v nujnih primerih. Omejitve bodo na začetku veljale 15 dni, so sporočili z ministrstva.

V večini Italije se sicer splošno stanje v pandemiji covida-19 relativno izboljšuje. Večina države je v t. i. rumeni fazi, ki med drugim dovoljuje tudi obratovanje smučišč. Odprla naj bi se danes, a je vlada v nedeljo tik pred zdajci odločila, da se to ne bo zgodilo.

Še vedno v državi velja nočna policijska ura, ki se začne ob 22. uri, poroča dpa.

V Italiji so včeraj poročali o 11.000 novih okužbah z novim koronavirusom v preteklih 24 urah, število okužb na 100.000 prebivalcev v zadnjih sedmih dneh pa je znašalo 130.

Omejitve v trgovini zaradi covid-19 Covid-19 Slovenija Sproščanje ukrepov: To so spremembe, ki veljajo od danes!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.