Svet
16666 ogledov

Zelenski Putinu: "Usedi se z mano. Samo ne 30 metrov stran"

Volodimir Zelenski Epa
Na račun ruskega predsednika je Zelenski dodal, da nihče v sodobnem svetu ni pomislil, da bi se lahko kdo obnašal kot zver.

Osmi dan ruske invazije na Ukrajino se je popoldne na belorusko-poljski meji odvijal drugi krog pogovorov med delegacijama Rusije in Ukrajine. "Žal nimamo želenega rezultata, uspeli smo se dogovoriti za humanitarni koridor," je sporočil ukrajinski pogajalec Mihail Podoljak. Ukrajina je namreč na pogajanjih zahtevala tudi takojšnjo prekinitev ognja in umik ruskih sil.

Če pade Ukrajina, bodo naslednje pribaltske države

Ukrajinski predsednik Wolodomir Zelensky je pred tem imel tiskovno konferenco, na kateri je pozval Zahod, naj mu pošlje bojna letala. "Če nimate moči zapreti ukrajinskega neba, mi dajte letala," povzema BBC. 

Če pade Ukrajina, bodo po njegovem na vrsti pribaltske države. "Če nas takrat ne bo več, bog ne daj, bodo naslednje Latvija, Litva, Estonija," je dodal Zelenski.

Sicer si ukrajinski predsednik prizadeva za neposredni pogovor s Putinom,  kar je po njegovem "edini način za zaustavitev te vojne" "Ne napadamo Rusije in je ne nameravamo napadati. Kaj hočete od nas? Zapustite našo zemljo," je dejal. 

Vladimir Putin Vojna! Svet Putin opravil pomemben pogovor, "najhujše šele prihaja"

Na račun ruskega predsednika je Zelenski dodal, da nihče v sodobnem svetu ni pomislil, da bi se lahko kdo obnašal kot zver.

"Usedi se z mano.Samo ne 30 metrov stran, kot pri [francoskem predsedniku Emmanuelu Macronu]," je še dejal. Pri tem je Zelenski mislil na pogovor pred slabim mesecem dni, ko sta Macron in Putin sedela vsak na svoji strani "zelooo" dolge mize. 

Sicer sta omenjena predsednika govorila tudi danes, vendar po telefonu. Poklical je Putin.

Macron | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 18
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:11 03.marec 2022.

    Ne razumem vas, Zelenski bi se rad s Putinom srečal iz oči v oči, kaj je s tem narobe in Zakaj pljuvate po Ukrajincu, če je Putin tisti, ki se temi izogiba in stopnjuje svoje zahteve?

  • QSprm 20:19 03.marec 2022.

    Ne gre za vojno proti ukrajincem, marvec proti neonazi rezimu v ukrajini. Ce bi se sli vojno proti ukrajincem, bi jih enostavno zbombardirali. Nihce ni napadel kar tako, niti to ni primer zdej. Ukrajinski rezim zadrogiranih tepcev je resna groznja ...prikaži več za vse okoli njih in rusija je soseda, ki zelo dobro ve kaj so to nacionalni interesi. Kar ni primer na soncni strani alp, kjer se za gajbo piva odpove delom ozemlja ce je treba.

  • kapibara1 19:41 03.marec 2022.

    Zelenski lahko smao še dobesedno svira sa kurcem klavir