Svet
6 ogledov

Težave z vremenom tudi na Hrvaškem

Poplave na Hrvaškem
1/5
Pixsell
Z vremensko ujmo so se soočali tudi naši južni sosedje Hrvati. Poplavljenih na stotine hiš, neprevozne ceste, v Gorskem kotarju je sneg.

Vremenske nevšečnosti so Hrvaško zajele že proti jutru; od začetka težav so zagrebške gasilske službe prejele že preko 150 prošenj za intervencijo. V večini gre za zalite prostore hiš in objektov. Potok Koprivnica je na več mestih prestopil strugo in zalil na stotine hiš. Na dvoriščih, kleteh in v pritličnih prostorih je od 30 do 40 cm vode. Težave v prometu so zabeležili na magistralni cesti Koprivnica - Križevci in na Podravski magistrali.

Nevihta, ki je proti jutru zajela območje požeško-slavonske županije, je rušila drevesa, stara tudi sto let in več, ter razkrivala strehe. Veter je pihal s hitrostjo do 90 km/h. Težave zaradi močnega vetra so zabeležili tudi v Slavodnem Brodu in v Brodsko-posavski županiji.

Zaradi hitre spremembe vremena je hrvaški Meteoalarm izdal rdeče opozorilo za Primorje in za osrednjo Hrvaško. V Gorskem kotarju sneži, tam so ceste prevozne le z zimsko opremo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.