Svet
11 ogledov

Tokrat se strelom ni mogla izogniti

Jessica Ghawi je bila žrtev streljanja med filmsko predstavo novega filma o Batm Reuters
Ženska, ki je v petek umrla pod streli Jamesa Holmesa med premiero filma Batman, je pred mesecem dni ušla strelom v eni izmed veleblagovnic v Torontu. Kot je takrat zapisala v svojem blogu, je center zapustila zaradi "čudnega občutka".

Jessica Ghawi se je pred kratkim v Denver preselila iz San Antonia, poroča kens5.com. Ambiciozna športna komentatorka se je na polnočno premiero novega filma o Batmanu odpravila s prijateljem iz Teksasa. Ta je streljanje preživel.

Ghawijeva je v svojem blogu takrat zapisala, da je Toronto obiskala junija in da se je ustavila tudi v trgovskem centru, kjer je hotela kupiti hrano.

Ko je plačala račun na blagajni in hotela iti v del centra z restavracijami, je v prsih začutila nek "čuden občutek", ki jo je odgnal iz veleblagovnice.

"Ta prazen, skoraj boleč občutek nikakor ni hotel stran. Začutila sem ga, ko sem bila v nakupovalnem centru Eaton v Torontu, le nekaj sekund preden je nekdo začel streljati v delu centra, kjer so restavracije," je zapisala v blogu.

"Ta čuden občutek me je prisilil, da sem šla iz centra in se izognila streljanju. Težko mi je skupaj spraviti misli glede tega, kako me je čuden občutek rešil pred tem, da se nisem znašla sredi streljanja."

Za Jessico usoden strel v glavo

Ghawijina družina je za NBC News potrdila, da je v streljanju v kinodvorani umrla Jessica. Njen brat Jordan je z letalom že poletel v Denver, je povedal oče Nick Ghawi. Jordan je na svojem blogu opisal trenutke, ko je slišal novico glede streljanja v kinodvorani.

"Okoli 2.15 ponoči me je poklicala mati, ki je bila vsa histerična in je nerazločno govorila. Povedala mi je, da je bila moja sestra Jessica ustreljena med polnočno predstavo novega filma o Batmanu v Denverju.

Poklical sem moškega, ki je bil z mojo sestro na predstavi, Brenta Lowaka, ki je povedal, da sta bila v dvorani, ko je bila zažigalna naprava vržena v množico, takoj za tem pa je odjeknilo več strelov.

James Holmes | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Brent je kasneje povedal, da sta ga zadeli dve krogli, mojo sestro pa najprej ena krogla, druga krogla, ki je sledila, pa jo je zadela v glavo. Takrat nisem dobil potrditve, ali je sestra živa ali mrtva."

Mike Lavender, Jessicin dober prijatelj, je za tamkajšnjo televizijsko postajo dejal, da se je Jessica vrnila v Denver, da bi uresničila svoje sanje.

"Ena izmed stvari, na kateri je delala, je bila iskanje donatorjev športnih pripomočkov za ljudi. Vedela je namreč, da lahko šport posamezniku prinese veliko zadovoljstvo."

Komentarjev 1
  • zic 12:08 21.julij 2012.

    groza!!!!!