Svet
13 ogledov

Truplo dečka naplavilo na breg

Poplave Fotosmedija
Poplave v Romuniji zahtevale tri smrtne žrtve.

Zaradi poplav so tri osebe umrle konec tedna, dve pa še pogrešajo. Med umrlimi je tudi 13-letni deček, ki je utonil, njegovo truplo pa je danes naplavilo na breg reke.

Padavine ne ponehajo

Zaradi poplav so najbolj prizadeti južni predeli države, kjer so se vodostaji nevarno dvignili po močnem deževju in taljenju snega v goratih predelih. Romunske oblasti so že okrepile rečne nasipe, saj so za prihodnje dni napovedane še dodatne padavine, ki bi lahko še zvišale vodostaje rek.

Kritičn še v Srbiji in Bolgariji

Poplave ogrožajo tudi ljudi v Bolgariji in Srbiji. Več bolgarskih občin je razglasilo izredne razmere, potem ko je začela voda reke Lom poplavljati domove, ceste in mostove. Zemeljski plazovi pa ovirajo promet na več cestah na jugu države.

Srbske oblasti pa so danes razmere označile kot kritične v občini Lučani in tudi v občini Aleksinac na vzhodu države. V Srbiji so morali evakuirati več sto ljudi, še več pa jih bodo po vsej verjetnosti morali, saj naj bi reke v zahodni, vzhodni in osrednji Srbiji v prihodnjih dneh po napovedih še naprej naraščale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.