Svet
7 ogledov

S samostrelom ustrelil učitelja

Streljanje v Barceloni
1/2
EPA
V napadu na šoli v Barceloni je umrl učitelj, več oseb je ranjenih. Napadalec naj bi bil star 13 let.

V višji šoli v Barceloni se je dopoldan zgodila tragedija, v kateri je umrl učitelj, najmanj štiri osebe so ranjene. Po navedbah tiskovnega predstavnika policije, je storilec kot strelno orožje uporabil samostrel. Navedb medijev, da je napadalec učenec, ni potrdil.

Po poročanju medijev se je napad na šoli v okrožju Sant Andreu na severu Barcelone zgodil okoli 9.15 po lokalnem času, med poškodovanimi pa naj bi bila še ena učiteljica in trije učenci. Učenec naj bi zamujal v šolo, ko mu je učiteljica odprla vrata naj bi ji v obraz izstrelil puščico in jo ranil. Nekateri mediji navajajo, da je imel pri sebi tudi nož. Po poročanju španskega ABC je med ranjenimi tudi hčerka napadene učiteljice. Časnik El Mundo je poroča, da je učitelj, ki je v tragediji umrl, poskušal pred napadalcem zaščititi drugo osebo.

Po navedbah španske zveze učiteljev ANPE gre za prvi dokumentiran smrtni napad na učitelja v državi. Eden od dijakov na šoli je za medije povedal, da je imel 13-letnik doma več kosov orožja ter da je sošolcem večkrat dejal, da bo postrelil vse učitelje na šoli ter da je imel že sestavljen njihov seznam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.