Svet
8 ogledov

Ugrabili državnega tožilca

Ugrabitev turškega tožilca
1/5
EPA
Oboroženi skupina je ugrabila turškega tožilca, ki vodi primer pokojnega 15-letnika, ki je bil ubit med lanskimi protesti v Gezi parku.

Ugrabitelji, domnevni pripadniki revolucionarne ljudske osvobodilne fronte (DHKP-C), ki je v Turčiji prepovedana, naj bi na istanbulskem sodišču ugrabili državnega tožilca Mehmeta Selima Kiraza. Ugrabitev naj bi bila povezana s primerom smrti 15-letnega Berkin Elvan, ki je bil ustreljen med lanskimi protesti v Gezi parku. Umrl je po 269 dni kome, 11 marca.

Ugrabitev turškega tožilca | Avtor: EPA EPA
Pripadniki DHKP-C so nekaj po tretji uri dopoldne na družbenih omrežjih objavili fotografijo tožilca Kiraza, ki mu eden izmed ugrabiteljev s strelnim orožjem meri v glavo, v ozadju pa so zastave in plakati DHKP-C. Ugrabitelji naj bi po navedbah The Hürriyet Daily News zahtevali priznanje odgovornih za smrt Elvana. Do zdaj so v povezavi z umorom Elvana zaslišali že več policistov.

Turški predsednik  Recep Tayyip Erdogan, ki je včeraj obiskal Slovenijo, je dečka sicer označil za pripadnika teroristične organizacije, saj je imel obraz prekrit s šalom.

Turški mediji med tem poročajo o strelih, ki naj bi se slišali na sodišču. Policisti pa so obkolili stavbo sodišča. Pogajanja pa naj bi tekla s pomočjo pogajalca.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.