Magazin > VIP
24 ogledov

Umrl je igralec Bob Hoskins

Kdo je potunkal zajca Rogerja IMDb
Iz Velike Britanije prihaja žalostna vest: umrl je igralec Bob Hoskins.

Bob Hoskins je umrl sinoči v 72. letu starosti. Njegovo smrt je javnosti sporočil njegov agent Clair Dobbs. Boba je v grob položila pljučnica, umrl pa je v bolnišnici, obkrožen s svojo družino. Njegova žena Linda Banwell in otroci Alex, Sarah, Rosa in Jack so ob izgubi sporočili: "Obupani smo ob izgubi našega ljubljenega Boba. Umrl je mirno, obkrožen s svojo družino. Prosimo vas, da v teh trenutkih spoštujete našo zasebnost, hkrati pa se vam zahvaljujemo za vsa sporočila ljubezni in podpore."

Leta 1987 je bil nominiran za oskarja za najboljšega igralca v kriminalni drami Mona Liza, za isto vlogo je osvojil bafto in zlati globus. Znan je bil tudi po vlogi v filmu Kdo je potunkal zajca Rogerja.

Potem ko so mu predlani postavili diagnozo parkinsonove bolezni, se je poslovil od igranja.

Bil je oče štirih otrok; dva (Alexa in Sarah) je dobil v zakonu z Jane Deadsey, dva (Roso in Jacka) pa v zakonu z Banwellovo, s katero je bil poročen do svoje smrti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.