Svet
7 ogledov

Umrlo več kot 100 ljudi, še 200 ranjenih

Bombni napad v Pakistanu Reuters
V eksplozijah bomb v mestu Kveta na jugozahodu Pakistana je bilo danes ubitih najmanj sto ljudi, še dvesto je ranjenih.

Prva bomba je eksplodirala v predelu mesta, ki je bil poln ljudi, zahtevala pa je 11 žrtev, poroča Reuters.

Tarča napada je bila policijska patrulja v prestolnici province Balučistan. Odgovornost za napad je prevzela lokalna skrajna skupina.

Nato sta v mestu odjeknili še dve eksploziji. Druga bomba je eksplodirala, ko so na prizorišče prihiteli ljudje, da bi pomagali žrtvam prve eksplozije. Ubitih je bilo devet ljudi.

V Kveti sta se nato razstrelila še dva samomorilska napadalca. Prvi se je razstrelil znotraj polnega biljardnega kluba, drugi pa približno deset minut kasneje v avtomobilu pred klubom, ko so tja prispeli reševalci, policisti in novinarji. Ubitih je bilo najmanj 57 ljudi, 110 pa ranjenih, poroča AFP.

V Balučistanu je sicer zelo pogosto sektaško nasilje. Konec decembra lani je v eksploziji avtomobila bombe umrlo 19 šiitskih vernikov, ki so bili na poti v sosednji Iran.

O eksploziji danes poročajo tudi iz doline Svat na severozahodu države. Incident se je zgodil v kraju Mingora, ubitih pa je bilo najmanj 21 ljudi, 75 pa ranjenih. Bi pa število žrtev po besedah tamkajšnjega zdravnika še lahko naraslo, saj jih je med ranjenimi veliko v kritičnem stanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.