Svet
53 ogledov

V Firencah na delu serijski morilec?

serijski morilec EPA
Italijanska policija sumi, da sta dva primera na steber privezanih žensk v toskanskem mestu povezana.

V ponedeljek je kolesar pod mostom avtoceste na obrobju Firenc odkril truplo gole klečeče ženske, z lepilnim trakom privezane na vzdolžni steber. Roke ženske naj bi bile raztegnjene tako, da je prizor spominjal na križanje.

Mrtva ženska je ob odkritju še vedno nosila čevlje, njena oblačila pa so pozneje našli v bližnji okolici.

Žrtve še niso identificirali, sporočili pa so, da gre za žensko bele polti in starosti okoli 30 let.

Sumljivo podobna primera

Ob prvem ogledu preiskovalci niso našli očitnih znakov nasilja, primer pa je policijo vseeno spomnil na podoben primer iz lanskega leta. Prejšnji marec so tamkajšnji policisti namreč prejeli prijavo 46-letne prostitutke, ki je povedala, da jo je moški na zahodni obvoznici oropal, posilil in prav tako s samolepilnim trakom privezal na vzdolžni steber pod mostom.

Zloglasna Pošast iz Firenc

Policija vzpostavlja povezave med obema primeroma, ob tem pa se mesto spominja zloglasnega serijskega morilca z vzdevkom Pošast iz Firenc, ki je prav na tem območju od konca 60. do sredine 80. let prejšnjega stoletja umoril vsaj 16 ljudi, večinoma parov.

Za zločine so nazadnje obsodili štiri moške, urbani mit v mestu pa je ostal, da prave identitete serijskega morilca v resnici nikoli niso razkrili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.