Svet
11 ogledov

V Franciji pobegnil "tiger"

Iskanje tigra v Franciji
1/6
EPA
Zdaj je jasno, da "mladi tiger", ki se sprehaja v bližini Pariza, vendarle ni tiger. Trenutno menijo, da gre za risa.

V Montevrainu, ki leži slabih 40 kilometrov vzhodno od Pariza, od četrtka vlada prava zaskrbljenost zaradi velike mačke – katera je, še niso povsem prepričani. Sprva so žival opazili v bližini nakupovalnega središča. Prve informacije so govorile, da naj bi šlo za mladega tigra.

Z analizo stopinj so to tezo ovrgli, zdaj sklepajo, da gre za risa. V iskalno akcijo so vključili vse razpoložljive sile. Žival iščejo policisti, gasilci, vojaki, veterinarji, s seboj pa imajo pse. Področje je sinoči prečesaval tudi helikopter z infrardečo kamero. Zadnje sledi kažejo, da se je velika mačka približuje Parizu.

Varovali šole

Prebivalcem so svetovali, naj se zadržujejo v hišah, otroke pa naj v in iz šole peljejo z avtomobilom. Danes so policisti celo varovali vhode v šole. Vseeno pa mirijo, da gre najverjetneje za mlajšo žival, ki je navajena ljudi.

Poleg tega, da ni jasno, za katero žival gre, si oblasti tudi ne znajo pojasniti, od kje se je vzela. Namigovanja, da je pobegnila iz cirkusa, ki je pretekli konec tedna gostoval v  Montevrainu, so zavrnili.

Ris je sicer izumrl v Franciji okoli leta 1900, vendar so ga kasneje znova naselili v Pirinejih in na območje Vosgesa, kasneje je migriral tudi v francoske Alpe.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.